Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Dynamiek tussen design & kunst

Interieurontwerper en kunstgalerie starten samenwerking

Interieurontwerper Ruud van Oosterhout (rvodesign) en kunstgalerie Stigter Van Doesburg beginnen een bijzondere samenwerking. Tijdens Amsterdam Art Week - van 17 tot 27 juni - organiseren zij samen een presentatie in de showroom van ruud van oosterhout die gevestigd is naast het Rijksmuseum. Met als titel ‘Walk On By’ tonen drie kunstenaars: Thomas Raat, Pim Blokker en Lucas Lenglet hun werk. Op deze manier wordt kunst uit de context van de galerie getrokken en getoond in een sfeervol en licht interieur. 

Ruud van Oosterhout combineert al heel lang zijn eigen interieurontwerpen met collecties van internationale designers, waarmee hij zijn ontwerpvisie - die wordt gekenmerkt door een verfijnde eenvoud en een hoge mate van aandacht voor details - tot leven brengt.

“Een interieur heeft persoonlijkheid nodig en kunst kan die rol op zich nemen”, weet Ruud van Oosterhout die eerder de ruimtes van onder andere galerie Stigter Van Doesburg en Fons Welters ontwierp. “We kennen elkaar al heel lang en omdat ik de stijl en ‘stal‘ van Stigter van Doesburg waardeer, heb ik hen uitgenodigd om kunstwerken te selecteren die een spannende relatie aangaan met de interieurontwerpen in mijn showroom."

Diana Stigter: “Voor de kunstliefhebber wordt het een nieuwe manier om naar kunstwerken te kijken in een studio met uitzicht op het Rijksmuseum. Een kruisbestuiving tussen design en kunst zorgt voor een interessante wisselwerking en past bij ons idee dat verschillende disciplines elkaar versterken en stimuleren.”

Zo zullen de installaties van Lucas Lenglet, die gaan over de relatie tussen binnen en buiten, inclusie en exclusie, bedreiging en bescherming, in de showroom een plek krijgen. Zien we schilderijen en ruimtelijke werken van Thomas Raat die een beeldend onderzoek zijn naar het spanningsveld tussen autonoom design en massaproductie en hangen er Tim Blokkers olieverfschilderijen en werken op papier die zowel abstract als figuratief, kleur- als lijnrijk en spontaan en bedachtzaam zijn.

In samenwerking met galerie Stigter Van Doesburg zal Ruud van Oosterhout een aantal keren per jaar zeer diverse presentaties in zijn showroom presenteren, van een solo tot een groepstentoonstelling en van installatie en fotografie tot video en schilderkunst. Een tweede presentatie staat in het teken van fotografie en wordt geopend tijdens Unseen van 17 t/m 19 september. In dit zelfde weekend is de showroom ook een onderdeel van het designevent GLUE Amsterdam waardoor de disciplines elkaar verder aanvullen.

Tijdens Amsterdam Art Week van 17 tot 27 juni 2021 wordt de eerste presentatie ‘Walk On By’ met de drie kunstenaars Thomas Raat, Pim Blokker en Lucas Lenglet geopend. De werken zijn nog te zien zijn in de showroom van rvodesign tot 3 september 2021.

Meer informatie:
rvodesign
Stadhouderskade 42 (hoek Jan Luijkenstraat) 
1071 ZT  Amsterdam 
Tel: 020 689 86 30
www.rvodesign.com 

Open voor publiek tijdens Amsterdam Art Week 2021
van maandag t/m zaterdag van 12 - 19 uur en zondag van 12 - 17 uur

Publicatiedatum: