Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Waaronder een ontwerp van Marcel Wanders

Natuzzi Italia toont preview collectie 2021/2022

Natuzzi Italia, het lifestylemerk Made in Italy, presenteert previews van de nieuwe collectie 2021/2022. Ook dit jaar komt de collectie tot leven binnen de Circle of Harmony, een fysieke en virtuele ontmoetingsplaats, een inclusieve ruimte voor deelname en vergelijking tussen verschillende designinterpretaties van het DNA van het merk.



In een wereld die een proces van totale evolutie doormaakt, nodigde Pasquale Junior Natuzzi, de Chief Creative Officer van het merk, acht ontwerpers uit om nieuwe inrichtingsbehoeften te vertalen en objecten en functies te herdefiniëren met het oog op de nieuwe uitdagingen van het dagelijkse leven. Een mix van verschillende ervaringen en ontwerpbenaderingen die verschillende oplossingen en perspectieven konden voorstellen, maar allemaal een unieke en onmiskenbare eigenschap deelden: het vermogen om verder te kijken. Een antwoord op een nieuw concept van harmonie als evenwicht in het leven van de huiselijke ruimtes door deze aan te passen aan verschillende functies, waardoor het creëren van een "nieuw normaal", uitgedrukt in het motto Live the Transition, wordt vergemakkelijkt. Een overgang die ruimte geeft aan kans en inhoud, vergelijking en visie.

Lorenza Bozzoli, Formafantasma, Massimo Iosa Ghini, Sabine Marcelis, Patrick Norguet, Marco Piva, Elena Salmistraro en Marcel Wanders studio maken nu deel uit van de Circle of Harmony en zijn betrokken bij het ontwerp van projecten die geïnspireerd zijn op de merkidentiteit van Natuzzi, waarbij de harmonie en de mediterrane sfeer die de inrichtingsvoorstellen van dit jaar kenmerken, opnieuw geïnterpreteerd worden.

Onder de ontwerpers die zijn uitgenodigd om deze overgang te interpreteren, Marcel Wanders studio, die in zijn derde samenwerking met het merk, maar de eerste keer als onderdeel van de Circle of Harmony, presenteert de Eufolia bank.

Eufolia is een modulair zitsysteem dat, met zijn elegant en minimaal design, de lichtheid oproept van één van de meest karakteristieke elementen van het Apulische landschap: het olijfblad. De Nederlandse studio heeft een compacte sofa bedacht waarbij het licht uitlopende ontwerp van de arm- en rugleuningen het project een uitnodigende esthetiek geeft, en tegelijkertijd beantwoordt aan de behoefte aan multifunctionele leefruimten met beperkte afmetingen. 



Zoals Marcel Wanders zegt: "Goed design mobiliseert onbeperkte verbeelding in beperkte omstandigheden".

Een benadering die zijn synthese vindt in de keuze van bekledingen ontwikkeld door Marcel Wanders en BYBORRE, het Nederlandse textielinnovatieatelier dat een referentiepunt is geworden in de ontwikkeling van duurzame stoffen. Een uniek 3D ™ garen in de wereld, gebreid met een mix van de fijnste wol en gerecycled PES, wat het uiterst resistent en duurzaam maakt, en tegelijkertijd luxueus, comfortabel en volledig eco-duurzaam. Puglia by air is de naam van de bekleding die het erfgoed van Apulië en het DNA van het merk belichaamt, bedacht en geweven door Wanders en BYBORRE. "Een vogelperspectief op het prachtige Apulische landschap", zoals Borre het zelf omschreef, een uitgestrektheid van terrassen die, van bovenaf gezien, vertellen over de diversiteit van het gebied, zijn rijkdom en vrijgevigheid.

Meer informatie:
Giovanni Sgrignuoli
Paridevitale Communicatie & PR
Viale Vittorio Veneto 28, 20124 Milaan
+39 328 9686390
giovanni@paridevitale.com

Publicatiedatum: