Grondstoffentekort neemt grootse vormen aan: vloerenproducent legt fabriek telkens week stil

Momenteel is de vraag naar vinyl zeer groot. "Onze frustratie is dat er een tekort aan grondstoffen is. De grote pvc-producenten kunnen niet leveren. Daardoor moeten we onze fabrieken een week op de vier stilleggen, terwijl de vraag hoger is dan ooit. Het frustreert werknemers en klanten."

Dat zegt Bernard Thiers (foto) in een interview met dagblad De Standaard. De ceo van Unilin verwacht dat het tekort aan grondstoffen, dat verergerd is door het ­gebrek aan containers vanuit China, nog tot eind dit jaar duurt. Door de containerschaarste is er ook minder Aziatisch aanbod zodat de vraag naar Europese producten nog wordt opgedreven.

De onzekere situatie weerhoudt de Unilin Groep, onderdeel van het Amerikaanse Mohawk, er niet van om de komende twee jaar 160 miljoen euro in het bedrijf te investeren. ­Omdat Unilin aan het plafond van zijn productiecapaciteit zit, zijn nieuwe investeringen nodig, zegt Thiers. "Onze fabrieken zitten vol", laat hij de verslaggever van De Standaard weten.

Het bedrijf Unilin Flooring in Wielsbeke.

Ander groot probleem is dat Unilin in West-Vlaanderen 350 vacatures – plus 100 wegens het nieuwe investeringsplan, heeft openstaan. 70 daarvan hebben betrekking op ingenieurs en technische profielen. "Ondanks onze sterke rekruteringskennis en ons imago als werkgever, is het extreem moeilijk om de vacatures ingevuld te krijgen", zegt Thiers tegen De Standaard. "Voor andere bedrijven is het nog lastiger, want wij staan als ­bekende werkgever op de radar."

Bron: De Standaard


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Instagram Facebook Rss Twitter LinkedIn

© Wonen360.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven