Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

'Dutch Design op zijn best'

Monasch by Best Wool: wollen vloerkleden geïnspireerd op vier Griekse elementen

Monasch by Best Wool presenteert een nieuwe serie wollen vloerkleden geïnspireerd op de vier elementen uit de klassieke Griekse filosofie. Daarmee is deze collectie een hedendaagse impressie van aarde, water, vuur en lucht. Het resultaat is Dutch Design op z’n best, met een rijke schakering aan kleuren en geproduceerd met behulp van innovatieve productietechnieken. Elements is verkrijgbaar in verschillende vormen, maten en afwerkingen. Zoals elk vloerkleed van Monasch, zijn ook de Elements vloerkleden circulair geproduceerd en daardoor recyclebaar.

Dutch Design by Kranen/Gille en Frank Conrad
Voor de ontwikkeling van Elements is Monasch by Best Wool een samenwerking aangegaan met Dutch designers Jos Kranen en Johannes Gille. Dit succesvolle ontwerpersduo uit Den Bosch tekent samen met de ontwikkelingsafdeling van Monasch onder leiding van Frank Conrad voor de signatuur van deze nieuwe collectie. Een signatuur op basis van vakmanschap die zich laat omschrijven als creatief, eigentijds en vernieuwend.

Perfecte imperfectie
Het bijzondere van de Elements collectie is, naast de samenwerking met Kranen/Gille, de wijze waarop de perfectie van de natuur in wol is gevat. De vier elementen zijn als ware het door het oog van een schilder vertaald in ontwerpen die geschikt zijn voor het tuften van vloerkleden. Deze techniek gaat uit van relatief lineaire patronen met een bepaalde regelmaat. Toch hebben de vloerkleden een heel dynamische, soms wat grillige en imperfecte, maar daardoor heel natuurlijke en krachtige uitstraling. Het is zoals een impressionist met streken, stippen en lijnen aarde, water, vuur of lucht op canvas visualiseert.

Inspired by nature’s perfection
De perfectie van de natuur is verbluffend. Natuurlijke materialen zijn zeer veelzijdig. Wol is daar een perfect voorbeeld van. Naast de pure en authentieke uitstraling heeft wol veel functionele voordelen: wol werkt brandvertragend, heeft een grote akoestische waarde, is gemakkelijk te onderhouden en werkt als een natuurlijk luchtfilter. Met andere woorden: wol reflecteert de perfectie van de natuur en inspireert ons tot het maken van prachtige kwaliteitscollecties, zoals Elements. Een stijlvolle serie die "aarde" vormt tot “Night on Earth”, "water" vertaalt als "Poolside Gossip, "vuur" smeedt tot “Stretched Heat” en "lucht” transformeert in “Air on Strings”.

Elk vloerkleed is gebaseerd op een delicaat maar expliciet kleurenpalet waarin een tint overheerst, aangevuld met afgeleide kleuren of contrasten. Dit leidt op het eerste gezicht tot een kwartet van bruin, blauw, rood en terra, maar dat is slechts een schijn. De vloerkleden delen weliswaar het palet, maar de manier waarop de kleuren in de patronen verschijnen is compleet anders. Dit effect is niet alleen het resultaat van compositie en doordacht kleurgebruik. Het is voor een groot deel het resultaat van de durf om 40 jaar vakmanschap, kennis en innovatie van Monasch te koppelen aan het talent en de creativiteit van Kranen/Gille.

Gezondheid en duurzaamheid als elementaire waarden
Elements vertegenwoordigt de waarden van het merk Monasch op het gebied van gezondheid, duurzaamheid en circulariteit. Wol heeft de natuurlijke eigenschap om schadelijke stofdeeltjes vast te houden en fungeert daardoor als luchtfilter. Door gebruik te maken van de beste wol zijn Monasch vloerkleden zeer comfortabel en duurzaam. Bovendien wordt elk Monasch vloerkleed geproduceerd met behulp van de circulaire Niaga® technologie. Hierdoor kan de polyester tapijtrug eenvoudig van de wollen pool gescheiden worden, zodat beide lagen afzonderlijk kunnen worden gerecycled. Zodra een vloerkleed uit de Elements-collectie het einde van zijn levensduur heeft bereikt, neemt Monasch by Best Wool het terug, zodat de waardevolle materialen opnieuw als grondstof gebruikt kunnen worden.

Monasch by Best Wool is onderdeel van Best Wool Carpets in Best. Deze toonaangevende fabrikant produceert sinds 1982 wollen tapijten en vloerkleden, zowel voor residentiële als professionele toepassingen.

Meer informatie:
Monasch by Best Wool
Kanaaldijk 3
5683 CR Best
The Netherlands

+31 499 399100
info@monaschbybestwool.com 
www.monaschbybestwool.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Instagram Facebook Rss Twitter LinkedIn

© Wonen360.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven