Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

VELUX Nederland: "Via deze service blijft 95% van de grondstoffen in de keten"

De Velux Take-back service is uitgeroepen tot winnaar in de categorie Minder primaire grondstoffen. De jury roemt het feit dat Velux Nederland verantwoordelijkheid neemt voor eerder op de markt gezette producten en dus verder kijkt dan verduurzaming van de bestaande productie: “Velux investeert in circulariteit met een concept dat in eerste instantie financieel niet zeer aantrekkelijk lijkt en steekt daarmee zijn nek uit voor een duurzamere bouwsector en een circulaire economie. Velux bereikt met dit initiatief een brede doelgroep en heeft daarmee veel impact in de hele keten.”



Velux Nederland heeft de Velux Take-back service ontwikkeld om hergebruik van de grondstoffen effectief mogelijk te maken. Gebruikte Velux dakramen worden ingezameld en gedemonteerd, waarna de ontstane grondstoffen op een hoogwaardiger niveau kunnen worden hergebruikt. Via de Take-Back service blijft 95% van de grondstoffen in de keten. Velux is samenwerkingsverbanden aangegaan met diverse bedrijven die de vrijgekomen materialen verwerken.

Meer informatie:
Velux
www.velux.nl

Publicatiedatum: