Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Derde generatie Vipp verbouwt fabriek uit 1883 om tot privéwoning en showroom

Na een jaar van verbouwen is een 350 vierkante meter grote TriBeCa loft in een voormalige fabriek uit 1883 nu het thuis van Vipp in de Verenigde Staten.

De ruimte doet dienst als showroom en privéwoning voor Sofie Christensen Egelund, 3de generatie Vipp-eigenaar, en haar echtgenoot Frank Christensen Egelund, hun twee kinderen en een Golden Retriever. Zeven jaar geleden staken Sofie en Frank de Atlantische Oceaan over van Kopenhagen naar New York om de designportefeuille van Vipp, inclusief de iconische V1-keuken, in de VS te vestigen.

Na jaren in hun eerste TriBeCa buitenpost in Murray Street te hebben gewoond, werd het stel verliefd op een appartement op de 5e verdieping in Lispenard Street. Het appartement werd opgewaardeerd tot een showroom waarin de volledige Vipp meubelcollectie kon worden ondergebracht en waarin het volledige modulaire keukensysteem van Vipp kon worden tentoongesteld.

In het hele appartement zorgen 17 enorme ramen met uitzicht op SoHo voor een constante lichtinval die het diverse palet aan texturen verlicht: klassieke New Yorkse bakstenen, zichtbare balken, gordijnen van vloer tot plafond, gestoffeerde muren, aluminium kasten, stalen tafelbladen en eiken vloeren.

De keuken bevindt zich in het hart van de studio, waar plafonds van 4 meter hoog, 45 cm brede massief Hart Eiken planken van Dinesen en veel licht van herhaalde vitrines de stalen keuken van Vipp omringen.

De zwarte modulaire keuken ontvouwt zich in een groot eiland met afzuigkap en een versie met barzitjes, vergezeld van een achtergrond van hoge modules en Vipp's open reksysteem, gecontrasteerd door gedempte muren geschilderd in een trio van warme grijstinten van Farrow and Ball.

De onlangs gelanceerde draaistoel in een gelimiteerde groene kleur, die dit najaar wordt gelanceerd, wordt sierlijk vergezeld door de klassieke Vipp-bureaulamp en een op maat gemaakt bureau dat gedeeltelijk is gemaakt door Sofie's grootvader, Holger Nielsen, die Vipp in 1939 oprichtte. De oude metalen tafelbasis werd onlangs aangevuld met een tafelblad in een prachtig groen en wit marmer.

Een witte Vipp-badkamermodule past bij de spots en de spiegel. De gebogen douche is ontworpen in weelderige, geschulpte Ceppo-steen.

Bekijk hier alle foto's

Meer informatie:
Vipp
www.vipp.com 

Publicatiedatum: