Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Exportdirecteur Harm Mulder van het Spaanse Transformad:

"Met onze krasbestendige oppervlakken activeren we de zintuigen"

"Als nationale en internationale maatstaf in de productie van oppervlakken voor woninginrichting en wandbekleding, zijn we bij Transformad experts in het leveren van de tools die interieurontwerpers, in samenwerking met onze distributeurs, helpen om ruimtes te creëren die de zintuigen activeren", vertelt Harm Mulder, exportdirecteur van het Spaanse Transformad dat als sinds 1976 een begrip is in zijn thuisland. Vanuit Barcelona vertelt Harm over het unieke product dat ze al jarenlang produceren en door geen enkel bedrijf op deze manier is nagemaakt. "Nog niet lang zijn we bezig met de export naar het buitenland. Sinds de crisis in 2007 die in Spanje gaande was zijn wij naar de mogelijkheden gaan kijken in het buitenland. Tijdens de lockdown afgelopen jaar was dit onze redding. Zonder onze importeurs verdeeld over de hele wereld had het lastig geweest om door te gaan." Sinds enkele jaren heeft het Spaanse bedrijf een importeur zitten in Nederland, Leeuwerik Plaatmateriaal. "Een fijne partner met drie vestigingen door Nederland verspreid", weet Harm te vertellen.

"In Nederland en Vlaanderen geeft men meer geld uit aan het interieur en gaan de consumenten voor kwaliteit. Zeker als het de keukens betreft. Vandaar dat wij hier voor onze producten een grote markt zien.""We zijn in de jaren '70 begonnen met het produceren van decoratieve componenten, vooral voor keukens", gaat Harm verder. Transformad is een systeem dat bestaat uit vier lagen dat op een mdf-plaat kan worden geplaatst. De eerste laag bestaat uit melamine, een dun papierenlaagje dat kleur geeft en daarover gaan drie laklagen. Deze lagen zorgen ervoor dat het materiaal volledig krasbestendig is. Deze laag is getest tot 16 Newton. Komt er nou iets aan met maximaal 16 Newton dan kan het krasje er met een hete strijkbout uitgehaald worden. 
Ons product lijkt op de Nano technologie, alleen noemen wij het niet zo, het is unieker." Gebruik
"In vrijwel elke ruimte van het huis kan Transformad worden gebruikt, alleen zijn we in de keukenbranche wel het actiefst. Maar het systeem kan ook worden toegepast in de badkamer. Dankzij het proces worden de lagen door uv-licht uitgehard en heeft het een waterwerende werking. Wel is belangrijk om hierbij te denken aan het plaatmateriaal dat eronder zit. Het mdf kan vocht opnemen."

"Tegenwoordig wordt er vaak gekozen voor de matte afwerking (Tmatt) die wij in ons assortiment hebben. Maar daarnaast hebben wij ook een high gloss afwerking. Dit ligt nu wat rustiger in Nederland maar zien dat het juist in andere landen weer goed loopt." De high gloss heeft niet de eigenschap dat hij tot 16 Newton kan verdragen maar nog steeds is de bovenste laag is krasbestendig tot aan 10 Newton.Meer informatie:
Transformad
www.transformad.com


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Instagram Facebook Rss Twitter LinkedIn

© Wonen360.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven