Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zo geef je met droogbloemen je interieur een natuurlijk tintje

Duurzaamheid is niet meer weg te denken uit ons leven. En terecht natuurlijk, we proberen met z’n allen wat vriendelijker te zijn voor mens en milieu. We scheiden afval, gebruiken verf op waterbasis, eten minder vlees en gaan voor onbespoten groente en fruit. Deze goede gewoonte zien we ook steeds meer terug in ons interieur. Natuurlijk materialen voeren de boventoon. Hout, wol, bamboe en katoen zijn de trend! En daar doen we natuurlijk graag aan mee met droogbloemen. Want een boeket van droogbloemen is natuurlijk allang niet meer stoffig en oubollig. Ze zijn er soorten en kleuren en fleuren ieder interieur op. Uiteraard zijn droogbloemen ook onderhevig aan modegrillen. Vooral uit de kluiten gewassen pampas pluimen en lange katoentakken in grote vazen zijn echte blikvangers in je huis. Droogbloemen kopen en er iets creatiefs mee doen is ook helemaal in. Boor bijvoorbeeld gaten in een ruig stuk boomstam en zet er losse droogbloemen in. Of lijst droogbloemen in en hang ze als kunstwerk aan de muur. Je ziet het, met een beetje fantasie kan je helemaal los met droogbloemen in je interieur. In dit artikel vertellen we je wat je nog meer kunt doen. 

Droog je bos bloemen
Als je een mooi bos bloemen krijgt betekent dat iets. Iemand wil je op die manier laten weten dat je bijzonder voor diegene bent. Dan is het natuurlijk jammer dat de bloemen na verloop van tijd verwelken. Maar als je het boeket droogt heb je er nog heel lang plezier van. Om bloemen te drogen haal je eerst het overschot aan blaadjes weg. Je kunt daarna het hele boeket bij elkaar binden en ondersteboven laten drogen. Maar het gevaar bestaat dat er dan tussen de bloemen schimmel ontstaat. Beter is om de bloemen los op te hangen in een donkere ruimte met voldoende ventilatie. Op die manier kun je de gedroogde bloemen later weer tot een mooi boeket schikken. 

Creatief met gedroogde bloemen
Als je droogbloemen online bestelt kun je vaak al kiezen uit allerlei leuke verschijningsvormen. Los of als boeket voor in een vaas, onder een stolp, ingelijst of in een fles. Maar denk buiten vaste patronen en je komt zelf ook vast op hele originele ideeën. In een tafel bijvoorbeeld. Hoe dan? Er zijn doe het zelf epoxy kits verkrijgbaar waarmee je een doorzichtig tafelblad met daarin droogbloemen kunt gieten. Pootjes eronder en klaar! Het is ook leuk om een boeket droogbloemen op delen en in te lijsten. Door die verschillende lijsten dan zo bij elkaar aan de muur te hangen ontstaat er weer een boeket.

Publicatiedatum: