Belgisch duo ontwerpt verlichtingscollectie Hay

HAY is verheugd de lancering aan te kondigen van een reeks nieuwe toevoegingen aan de HAY verlichtingscollectie. ''Wij werken voortdurend aan onze missie om design van hoge kwaliteit toegankelijk te maken voor velen, niet voor weinigen. Wij geloven dat het juiste licht een enorm verschil kan maken voor elke omgeving en de functie en het uiterlijk ervan kan verbeteren. Daarom streven wij ernaar samen te werken met enkele van de grootste namen op het gebied van verlichtingsdesign om goede verlichting bij een zo breed mogelijk publiek onder de aandacht te brengen. Met deze nieuwste toevoegingen aan onze verlichtingscollectie zijn we er trots op een aantal nieuwe ontwerpers aan de HAY-familie te kunnen toevoegen, en tevens nieuwe en originele toevoegingen aan bestaande HAY-productfamilies te onthullen.''


   
Arcs Shade door Muller Van Severen
Het gerenommeerde Belgische ontwerpersduo Muller Van Severen, dat voor het eerst deel uitmaakt van onze lijst van ontwerpers, lanceert de gloednieuwe Arcs Shade. Zoals veel van het werk van Muller Van Severen is Arcs eenvoudig in materiaal, maar mooi en complex in zijn expressie.

Gemaakt van één metalen plaat die samengevoegd wordt tot een geschulpte silhouet, creëert het sfeervolle gebaren en patronen van licht. Arcs is verkrijgbaar in verschillende kleuren of met een spiegelend oppervlak, en kan worden gebruikt als tafel-/vloerlamp of als pendel. In alle uitvoeringen werpt de Arcs een zacht en poëtisch licht, of hij nu in een vensterbank wordt geplaatst of in de hoek van de eetkamer wordt gehangen, omdat het licht zachtjes aan beide uiteinden van de lamp wordt geprojecteerd. 

Slant van BRANCH
Een andere opwindende toevoeging aan de verlichtingscollectie van een ontwerper die nieuw is in de HAY-familie is Slant, van Tsunao Nagasaki van de Japanse studio BRANCH. Slant bestaat uit twee eenvoudige aluminium onderdelen - de basis en de kap - die onder een hoek met elkaar zijn verbonden. Het is een opvallend stuk met een uitgesproken sculpturaal karakter en een gedurfd, grafisch silhouet.
De lamp is hoofdzakelijk gemaakt van metaal en heeft een slank, eigentijds profiel maar biedt een warm, sfeervol licht. De onderdelen lijken in perfecte balans samen te hangen, en het brengt een strakke maar uitnodigende esthetiek in elke ruimte, van de woonkamer tot de werkplek.
 
"Ik denk altijd na over de kracht van vormen, hoe ze hun omgeving beïnvloeden", zegt Nagasaki. "En als het op verlichting aankomt, is het eerder de vorm van die apparatuur dan het beoogde doel dat de ruimte eromheen beïnvloedt, omdat het een rol aanneemt die verwant is aan die van een sculptuur. Met Slant ontdekte ik het eenvoudige maar sterke en minimale element dat specifiek door 'de schuinte' van een object wordt bijgedragen aan een sfeer."
   
Matin Wandlamp en Matin Inbouwspot van Inga Sempé
Met trots kondigen wij twee nieuwe leden aan van de Matin familie, gecreëerd door de Franse ontwerpster Inga Sempé: de Matin Wandlamp, en de Matin Flush Mount. Voortbouwend op het grote succes van de Matin collectie, delen Sempé's nieuwe versies de kenmerkende plissé kap en geometrische bronzen voet van de familie in het geval van de wandlamp variant.

De Matin Collectie omvat nu vier verschillende varianten: Twee maten van de Matin Tafellamp, de Matin Wandlamp, en de Matin Inbouw. Alle versies zijn verkrijgbaar in een rijke verscheidenheid aan kleuren. 
De Matin wandlamp is eenvoudig aan de muur te bevestigen met een enkele schroef. Met name de levendig gekleurde kap van de lijn kan gemakkelijk worden vervangen of verwisseld met een andere kleur, om zich aan te passen aan veranderende behoeften en smaken. De kop van de Matin wandlamp is verstelbaar, zodat de hoek van de verlichting kan worden aangepast, waardoor deze elegante lamp ideaal is als bedlamp en in een reeks andere huishoudelijke en professionele contexten. De Matin inbouwlamp breidt de mogelijkheden van de Matin serie nog verder uit, en vormt een subtiele maar decoratieve sfeerverlichting die tegelijkertijd kleur toevoegt aan de omgeving. 
   
Nieuwe kleuren: Bonbon Shade van Ana Kraš in blauwe tinten
De geliefde Bonbon Shade 500 van Ana Kraš is nu verkrijgbaar in drie frisse, blauw getinte kleurstellingen. 
De Bonbon Shade Collection, die geïnspireerd is op de tekeningen van de Servische ontwerpster, is nu verkrijgbaar in een breed scala aan vormen en kleuren, elk geproduceerd met behulp van een originele techniek om getextureerde, unieke stukken te creëren. Elke kap is met de hand geweven van katoenwolgaren rond een stalen frame met poedercoating, wat resulteert in individuele lampenkappen die lichtjes verschillen in hun uitzicht en esthetiek van het oppervlak.

Meer informatie:
HAY
www.hay.com   


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Instagram Facebook Rss Twitter LinkedIn

© Wonen360.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven