Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Interview met exposant in ETC Design Center Europe

Marco van Loon van Talenti Outdoor: "Fijn dat ik producten verkoop die ik zelf ook mooi vind"

Marco van Loon heeft na twaalf jaar zijn bedrijf ShadowART verkocht aan twee medewerkers. Zelf is hij gestart met Talenti Outdoor. Namens het Italiaanse outdoormerk Talenti is hij importeur/dealer van buitenmeubilair en -keukens. Sinds kort heeft hij voor dat merk een showroom op het ETC. "De reacties zijn tot nu toe heel goed. Veel bezoekers zijn verrast over de meubelen die we showen. Vooral op de Cruise Teak-tafel, die vlak bij de entree staat, krijgen we veel positieve reacties. Het blijkt een echte eyecatcher te zijn", vertelt Marco van Loon, die in de stand bijgestaan wordt door Nicole van Dijk. Zij is op grond van haar werkervaring helemaal thuis is in de outdoormeubelen.

Marco van Loon met Nicole van Dijk, poserend in de showroom die zij in ETC Design Center Europe hebben.

"Na de verkoop van mijn bedrijf was ik op zoek naar een leverancier van buitenkeukens", vervolgt hij. "Vervolgens liep ik tegen Talenti aan. Mijn oog viel op de mooie collecties buitenmeubelen. Het leek me heel mooi om daarmee op het ETC te gaan staan. De meubelen zitten in het hogere segment. Het is geen massaproduct, Talenti wil onderscheidend zijn. En dat zijn ze met hun verfijnde design. Ik vind het daarnaast fijn dat ik een product verkoop dat ik zelf ook mooi vind. Als Talenti Outdoor wil ik meer zijn dan zo maar een dealer. Klanten zijn interieurprofessionals, maar ook hoveniers en tuinarchitecten die in het hogere segment actief zijn. Die laatsten zijn het niet gewend om naar het ETC te komen, maar zij moeten wel beseffen dat je als hoveniersbedrijf of tuinarchitect ook outdoormeubelen kunt verkopen. Wij kunnen ze faciliteren", geeft Marco aan.

Nicole van Dijk op een van deze outdoorbanken van Talenti.

De collectie van Talenti is vervaardigd van de beste materialen. Alle producten zijn ontworpen door verschillende designers met elk hun eigen identiteit en materiaalgebruik. Het meubilair is gemaakt van teak, Accoya hout, aluminium, roestvast staal en keramische materialen en bekleed met Italiaanse stoffen. 

Marco van Loon kijkt tevreden terug op de eerste maanden in het ETC.

Kenmerkend voor de Talenti collectie is de Italiaanse smaak en schoonheid, waarbij design en functionaliteit tot een geheel samen komen. Talenti Outdoor wil vanuit het ETC het adres zijn voor projecten via stylisten en interieurarchitecten voor particulieren maar ook horeca, hotellerie, bedrijven en instellingen en luxe parken. "We hebben hier in Culemborg een goede start gemaakt. Het was afwachten hoe het publiek erop reageerde, want het is wel een nieuw product dat binnen het ETC weer eens wat anders is. Als Talenti Outdoor zijn we met onze high end producten zeker geen vreemde eend in de bijt. Tot heden zorgt de collectie voor verrassende blikken. Het leuke is dat ik hier een verlengstuk ben van de Italiaanse fabrikant. In Nederland ben ik het aanspreekpunt van deze mooie spullen. Als er particulieren geïnteresseerd zijn, dan verwijzen we die door naar onze wederverkopers."

Loungebank Casilda van Talenti.

Naast buitenmeubelen heeft Talenti Outdoor ook buitenkeukens van roestvrijstaal van het merk Tical, eveneens een product van genoemde Italiaanse fabrikant. Ook hier wordt design met kwaliteit gecombineerd. "Vooral daarom probeer ik hoveniers en tuinarchitecten naar hier te krijgen, want die hebben meer connecties met buitenkeukens. Het is een uniek concept. Meestal zie je dat er wat om een Big Green Egg wordt geknutseld. Dat is hier niet het geval. Het hart is een barbecue. Je kunt als het ware aan een echt kookeiland zitten, gezellig met vrienden eten met een lekker glaasje erbij. Zo'n buitenkuiken zorgt altijd voor meer tuinbeleving. Terwijl je staat de bakken, kun je gezellig met je vrienden in gesprek blijven", zegt Marco.

Binnenmeubelen
De komende jaren wil Marco Talenti nadrukkelijker op de markt zetten. "Het moet een bekende naam worden, dat zo gauw mensen hem horen, er gelijk een belletje gaat rinkelen. Een mooi vooruitzicht is dat de Italiaanse producent ook binnenmeubelen op de markt gaat brengen. "Die worden dit najaar of anders in het komende voorjaar op een van de beurzen gepresenteerd. Die neem ik ook in mijn assortiment op. Ik heb er alle vertrouwen in dat dat ook topproducten worden. Nu is onze showroom nog 100 m2, dan zullen we flink moeten uitbreiden", kijkt Marco alweer ambitieus vooruit.


Cruise Teak Talenti, een design buitentafel in teakhout.

Meer informatie:
Talenti-Outdoor - ID Garden
Showroom ETC (maandag tradeday of op afspraak)
Randweg 20
4104 AC Culemborg
+31 (0)161 700201
info@talenti-outdoor.nl 
www.talenti-outdoor.nl 

Kantoor ID Garden
Dorstseweg 20
4854 NB  Bavel