Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Lex Tiggeler van Richmond Interiors:

"Nog voordat de producten vanuit Azië hier arriveren, zijn ze al uitverkocht"

De showroom bij groothandel Richmond Interiors in Obdam is weer helemaal spik en span. Gestyled met de nieuwste items uit de collectie. Ook het nieuwe collectieboek ligt op tafel. Lex Tiggeler laat het met gepaste trots zien. Deze week ligt het bij alle dealers.
Ondanks de coronaperiode zit Richmond Interiors volop in de lift. Het profiteert van de gekte in de woning- en interieurbranche. Dit mede door de kracht van de aanwezige voorraad en hierop in te spelen op de vraag vanuit de verhitte markt. 

Uitverkocht
Groothandel Richmond Interiors zet haar opmars voort binnen de meubelbranche, ondanks dat het tekort aan containers een struikelblok vormt. Het bedrijf uit Obdam, leverancier van eigentijdse meubels en woonaccessoires, draait wederom top maanden.
Directeur Lex Tiggeler licht toe: "We hebben veel voorraad, dat is onze kracht!''

''Nog voordat de producten uit Azië in Obdam zijn aangekomen, zijn ze al uitverkocht'', vertelt Lex die onlangs een dierencollectie toevoegde die direct was uitverkocht, nadat deze online kwam te staan voor dealers. ''Zo gaat dat ook met influencers. Wanneer zij wat posten, zijn we (vaak) direct door de voorraad van dat specifieke product heen.''

Containertekorten
Toch verloopt niet alles op rolletjes. Het bedrijf worstelt met flinke containertekorten in Azië. "We hebben onwijs veel last van containertekorten. Ik hoop dat het snel overgaat", geeft Lex aan, "want dit houd je niet nog een jaar vol. Als wij nu een container uit China bestellen duurt het minstens drie maanden voordat het hier is. Gelukkig loopt alles daar wel weer door, maar de prijzen van de containers rijzen de pan uit. De laatste dagprijzen van zeecontainers gaan al over de 12.000 USD!''

Deze situatie zorgt voor een dilemma bij Lex. "Aan de ene kant wil je deze kosten niet doorberekenen en de prijzen verhogen, maar aan de andere kant kunnen we deze niet zelf blijven betalen. Toch laten we de producten niet in Azië staan. Het is heel simpel: we hebben het nu gewoon nodig, onze klanten wachten erop.

De belemmeringen omtrent de voorraden remmen op het moment de groei. Echter blijven ze bij Richmond Interiors niet bij de pakken neerzitten. Zo vinden zij dat het de taak van een groothandel is om de lange levertijden te overbruggen. 

Beurzen
Doordat de (internationale) beurzen niet door zijn gegaan, mist de ondernemer toch wat nieuwe, internationale klanten. ''60% van onze omzet komt uit het buitenland. Wij nemen deel aan beurzen om nieuwe klanten te werven uit het buitenland. Dit hebben we wel erg gemist, als gevolg van de coronatijd. Ondanks dat beurzen niet doorgaan, komen enkele internationale klanten naar de showroom om in te kopen.''

Richmond gaat niet deelnemen aan Maison&Objet. Een hele bewuste keuze. ''Ik denk niet dat bezoekers uit alle delen van de wereld al naar de beurs komen. Daarvoor is het nog te vroeg. Hierdoor nemen we niet deel aan de Parijse meubelbeurs."

Wel zal de meubelgroothandel deelnemen aan Meubelbeurs Brussel, waar alle hoop op is gevestigd. ''Het is altijd een gezellige, gemoedelijke beurs, die ook goed voor ons is. Het zou dus erg fijn zijn als die weer door kan gaan en daar zetten we ook groots op in.''

Ook de vaste showroom in Bruhl (Duitsland), waar de meubelgroothandel recent zijn intrek heeft genomen, wordt goed ontvangen door de Duitsers. ''Het is weer een andere markt, maar ook daar wordt onze collectie goed ontvangen.''

Trends
In de showroom zijn de nieuwste producten te vinden, die ook in het collectieboek te vinden zijn. ''Welk producten favoriet zijn momenteel? Nog steeds de velours banken in lichte kleur, gecombineerd met donkere meubels die afgewerkt zijn met messing'', licht Lex toe. Ook de trendy sheep en teddy stoffen zien we terug op producten in de showroom. De salontafels die afgewerkt zijn met imitatieleer doen het volgens Lex ook erg goed. ''Allemaal binnen no-time uitverkocht", geeft hij aan.

Het meubelbedrijf op het industrieterrein van Obdam heeft nog genoeg plannen voor de toekomst, maar wijdt daar verder nog niet teveel over uit. ''Dat is voor later'', besluit Lex Tiggeler. 

Meer informatie:
Richmond Interiors
Butter 17
1713 GM Obdam
+31 (0) 226 450 846
info@richmondinteriors.nl
www.richmondinteriors.nl

Neem contact op met onze verkopers voor een afspraak:

-Mattijs Keijzer +31630816789 (rayon NL zuid/west)

-Arjan Smith +31 6 57 54 20 91 (rayon NL noord/oost)

-Rudy Sap +32 479 683 452 (België)