Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

BLOW by Job & Seletti: Scandinavische sprookjes met een knipoog naar de stijl van Anton Pieck

BLOW by Job and Seletti, de ontwrichtende pop design familie van items die Studio Job's creativiteit combineert met Seletti's DNA - altijd gericht op het mengen van avant-garde design toegankelijkheid - is nu verrijkt met een reeks nieuwe items met een eclectische en non-conformistische stijl.

Het originele en expressieve karakter van BLOW richt zich nu op de iconografie van Scandinavische sprookjes, met een knipoog naar de stijl die populair is gemaakt door de Nederlandse schilder en graficus Anton Franciscus Pieck, bekend om de magische en nostalgische smaak van zijn werken. Objecten die uit een fantastische wereld lijken te komen, die ons meenemen in de sfeer van de verhalen van de gebroeders Grimm, zonder de humor te verwaarlozen die zo herkenbaar is in het werk van Studio Job.


Links ontwerp Blow en rechts Colossux.

BLOW, gecreƫerd om een echt merk te worden, wordt bevestigd als een van de interessantste experimenten in de designwereld, in staat om de meest hedendaagse creatieve experimenten te populariseren. Dankzij Seletti overstijgen objecten die zijn ontworpen voor de wereld van kunst- en designcollecties hun oorspronkelijke identiteit om een breder publiek van liefhebbers te bereiken, met behoud van hun unieke en exclusieve expressieve kracht.

Grimm - ontwerp: BLOW
Grimm is een draagbare lamp die met een simpele klik elke plek of elk moment magisch maakt: een uitvergrote reproductie van de klassieke kandelaar, het romantische icoon van sprookjes en een terugkerend element in de iconografie van Studio Job. Met zijn speciale vlamvormige lamp en zijn realistische imitatie van druipende was in hars, roept Grimm oude herinneringen op, doordrenkt met licht en een sfeer van spanning. Dankzij de oplaadbare batterij kan het stuk overal in huis worden gebruikt; het is verkrijgbaar in grijs, goud, roze, lichtblauw, rood en wit.

Milk - ontwerp: BLOW
Milk is een zitmeubel dat eruit ziet alsof het uit het klassieke sprookjesboshuis komt. Hij heeft in feite de vorm van een traditionele houten kruk - het harsoppervlak reproduceert de textuur van hout met knoesten en nerven, net als de illustraties - en maakt deel uit van een denkbeeldige gemeenschap van zowel volwassenen als kinderen. Milk werd voor het eerst gemaakt in 2006 voor de kunstcollectie Homework in brons en is een vast element geworden in het werk van Studio Job dat niet mocht ontbreken in de fantastische wereld van Blow. De Milk kan worden gebruikt als krukje of tafeltje en is verkrijgbaar in roze, wit en bruin.

Colossux - ontwerp: BLOW
Colossus is een bijzettafel in glas-hars in de vorm van een krachtige voet die lijkt te behoren tot een mysterieus standbeeld, misschien wel de legendarische Kolossus van Rhodos, een van de zeven wonderen van de antieke wereld. De anatomische details en de gespierde spanning van de rechter ledemaat maken het tot een magisch en onleesbaar stuk, dat de grootsheid van een godheid of een held oproept en herinneringen oproept aan een mythisch en glorieus verleden.

Holy Smokes - ontwerp: BLOW
Holy Smokes is de enige asbak voor niet-rokers, een voorwerp met een brutale identiteit, een keramieken houder waarvan de vorm een cirkelvormig gebit met een provocerende vergulde tand weergeeft. Het is oneerbiedig en ironisch en brengt onconventionele en licht incorrecte creativiteit in elke ruimte.

Meer informatie: 
Giovanni Sgrignuoli 
Paridevitale srl Communicatie & PR
viale Vittorio Veneto 28
20124 Milano
+39 328 9686390
giovanni@paridevitale.com

Publicatiedatum: