Beddenbedrijf moet na 83 jaar deuren sluiten

In juni 2018 werd het 80-jarig bestaan gevierd met allerlei jubilileumacties, nog geen drie jaar later moet het bedrijf de deuren sluiten. De rechtbank in Noord-Holland heeft de onderneming woensdag 26 mei failliet verklaard. Hierbij gaat het om Van Meeuwen Bedden B.V. in Haarlem. In het assortiment voerde het merken als Casilin, Deluxe, Avek, Bella Donna, Bellora, Cassenz, De Linde, Dommelin, Fischbacher, Geha, Gelpur, Grange, Hotel Line, Hülsta, Kauffmann, Mintjens Sleepline, Passion, Revor, Sofabed, Styldecor, Vi Spring en Vossen.

In 2018 werd het 80-jarige bestaan groots gevierd met verschillende acties.

'Opa Van Meeuwen' richtte het bedrijf in 1938 op. In dat jaar werd hij, wegens de crisis, ontslagen als beddenverkoper bij een Haarlemse beddenzaak en nam hij het besluit om voor zichzelf te beginnen. In goed overleg met zijn vorige werkgever was het idee van een matrassenfabriekje met winkel al snel geboren.

Aan de Middenweg in Haarlem werd Van Meeuwen Bedden geopend en begon men met het maken en verkopen van eigen matrassen van materialen als zeewier, kapok en stro. Alsof de pech niet groter kon brak in 1940 de Tweede Wereldoorlog uit. De vraag naar matrassen stopte zo goed als geheel en om te overleven besloot men om, de door de Duitsers geëiste, verduisteringsgordijnen te verkopen.

Na de oorlog begon hij al spoedig weer matrassen te maken en te verkopen, hoewel het aanbod van materiaal natuurlijk zéér beperkt was. Het was ook in die jaren na de oorlog dat zijn zoon IJgbert steeds meer in de zaak begon mee te werken.

Door het leveren van perfecte kwaliteit en service groeide het bedrijf aanzienlijk en als snel groeide men uit de voegen aan de Middenweg. Op een gegeven moment waren er zelfs meer dan 20 mensen in dienst van de matrassenfabriek.

Er werd een pand gevonden aan de Rijksstraatweg. De matrassenfabriek bleef bestaan en aan de Rijksstraatweg vond de verkoop plaats. In de loop van de jaren ontstond de mogelijkheid om uit te breiden naar het pand er naast.

Om gezondheidsreden moest Van Meeuwen senior in 1953 het werk neerleggen en zijn zoon IJgbert werd zijn opvolger. Het bedrijf bleef groeien. In 1980 ontstond wederom de mogelijkheid verder uit te breiden. Er vond in dat jaar een grote verbouwing plaats.

Eind jaren '90 heeft de derde generatie Van Meeuwen het stokje overgenomen en sinds 1998 stond René van Meeuwen tezamen met zijn partner aan het roer van Van Meeuwen Bedden.Bron: Van Meeuwen Bedden

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Instagram Facebook Rss Twitter LinkedIn

© Wonen360.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven