Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Axolight is ontwerp van Ryosuke Fukusada

Pivot is het nieuwe lineaire en modulaire plafond- en hangverlichtingssysteem van Axolight, geïnspireerd door de samenwerking met de Japanse ontwerper Ryosuke Fukusada, die voor Axolight al de Alysoid-lamp ontwierp."Ryosuke Fukusada's idee van Pivot heeft ons meegenomen op een reis naar een wiskundige dimensie van design en licht. In de algebra is de spil in feite het element dat een algoritme laat werken", aldus Giuseppe Scaturro, CEO van Axolight. De schoonheid van Pivot ligt in de eindeloze stilistische en lichtgevende mogelijkheden die kunnen worden gecreëerd met behulp van een enkel lichtpunt'. 

Ryosuke Fukusada's artistieke filosofie - die vorm en lichtgevende bruikbaarheid combineren - is er dus in geslaagd een decoratieve lamp voor binnen te creëren, ondanks het uiterst technische en architectonische karakter van het project.

In de plafondversie wordt elk lamplichaam van het Pivot-systeem gekenmerkt door drie ondersteunende elementen die met elkaar verbonden zijn: een kleine cilinder, waarvan de vorm doet denken aan de Japanse hishaku, die de LED-bron en een lens bevat, twee roterende ringen (elk slechts 1,5 cm hoog) die, boven elkaar geplaatst, de onderlinge verbinding van elke afzonderlijke lichtbron met twee buisvormige metalen kabelgoten mogelijk maken dankzij een inwerpopening, en zo leven geven aan een modulair en lineair systeem. Door de totale vrijheid van rotatie van de twee boven elkaar geplaatste ringen kan het systeem eindeloze geometrische vormen creëren en het licht brengen waar men maar wil.
Pivot wordt zo een structureel element van de ruimte waarmee kan worden "gespeeld" en waarmee de omgevingen kunnen worden gedefinieerd, zowel vanuit verlichtings- als architecturaal oogpunt.

In de standaarduitvoering kan elk systeem twee tot tien lichtbronnen herbergen. De individuele buisvormige kabelgoten zijn 35, 65 en 100 cm lang. Het systeem - dat standaard tot 10 meter kan reiken - is zo ontworpen dat het gemakkelijk kan worden verlengd of ingekort, zodat het kan worden aangepast aan projecten op maat.

De verlichtingslichamen zijn ontworpen met het oog op een hoog visueel comfort. De constantstroom-LED-bron en zijn lens zijn in een verzonken positie in de cilinder ondergebracht. Elke lichtspot heeft een dimbaar vermogen van ongeveer 9 W (ongeveer 700 lumen). Met de standaardlenzen kan de lichtbundel een openingshoek van 38 of 12 graden bereiken. Het zal ook mogelijk zijn de lichtspots aan te passen met lenzen voor extra lichtbundels en LED-bronnen van verschillende kleurtemperaturen. De LED-drivers zijn ondergebracht in één plafondrozet en voeden het hele systeem.

Pivot kan ook worden gebruikt als ophangsysteem: het is in feite ontworpen en gemaakt om compatibel te zijn met vier Axolight ophangingen collecties: Jewel Mono van Studio Yonoh, Liaison van Sara Moroni, Urban mini van Dima Loginoff, Virtus van Manuel Vivian. De pendels kunnen dus geheel of gedeeltelijk worden gebruikt als alternatief voor individuele plafondspots, waardoor een verlichtingssysteem ontstaat met eindeloze interpretatiemogelijkheden en geschikt voor de wereld van design. Wit, zwart en grijs zijn de drie standaard afwerkingen van de Pivot-collectie.

Synoniem voor betrouwbaarheid, kwaliteit en productie Made in Italy, Pivot is opgebouwd uit elementen geproduceerd door de Venetiaanse ambachtswijk, met de hand geassembleerd en één voor één getest in de Axolight werkplaats in Venetië - Scorzè.

Bron: archiproducts.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Instagram Facebook Rss Twitter LinkedIn

© Wonen360.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven