Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
De collectie stoffen die volledig uit gerecycleerde materialen bestaat

Herman Miller presenteert 'duurzaamste textielcollectie ooit'

Herman Miller onthult Revenio, een nieuwe duurzame textielcollectie met stoffen die gemaakt zijn van alle gerecyclede en uit de oceaan afkomstige plastic materialen en een toonaangevend 100% post-consumer biologisch afbreekbaar polyester*.

Revenio richt zich op het gebruik van de nieuwste duurzame textielinnovaties om wereldwijd afval te verminderen, zonder afbreuk te doen aan esthetiek, prestaties of levensduur.

Voor elke 0.9m in de Revenio-collectie worden 7-15 flessen plastic uit de oceaan gehaald. Jaarlijks zal de Revenio-collectie een geschat equivalent van 4,6 miljoen of ongeveer 37.000 pond aan afgedankte plastic flessen wegleiden - 1,37 miljoen van die flessen zullen worden verzameld in kwetsbare kuststeden, waar ze zullen worden onderschept voordat ze de oceaan bereiken.

"Dit is onze meest duurzame textielcollectie tot nu toe," zegt Elaine Gerbers, Director of Materials bij Herman Miller. "Deze nieuwe collectie versterkt ons streven naar het creëren van een circulaire economie door het gebruik van milieubewuste materialen. Door het gebruik van 100% gerecycled materiaal en de introductie van oceaangebonden plastic, halen we plastic van de stortplaats en uit onze waterwegen en geven we het een nieuw leven in deze prachtige nieuwe textielen. Bovendien vermindert ons nieuwe, biologisch afbreekbare textiel de milieu-impact aan het einde van de levenscyclus van een product."

Het toonaangevende 100% post-consumer biologisch afbreekbare polyester kan op stortplaatsen en in afvalwateromstandigheden worden afgebroken met een snelheid die vergelijkbaar is met die van natuurlijke vezels (getest volgens ASTM D5511). Dit wordt bereikt door de toevoeging van een biokatalysator in het garenextrusieproces die anaerobe vertering mogelijk maakt onder omstandigheden die op stortplaatsen en in afvalwaterzuiveringsinstallaties heersen. Bovendien kunnen deze polyesterweefsels ook worden gerecycleerd en hergebruikt als grondstof voor toekomstige generaties polyesterweefsels.

Herman Miller sloot zich in 2018 als stichtend lid aan bij NextWave® Plastics en heeft zich ingezet om oceaangebonden plastic in zijn oplossingen op te nemen. NextWave, bijeengeroepen door Lonely Whale, is een samenwerkings- en open-source-initiatief dat toonaangevende multinationale bedrijven bijeenroept om het eerste wereldwijde netwerk van aanvoerketens van oceaangebonden plastic te ontwikkelen.

"Herman Miller stond aan de basis van de oprichting van NextWave Plastics en is sinds 2017 een drijvende kracht in ons collectieve werk om de kraan van plasticvervuiling dicht te draaien," zegt Dune Ives, CEO van Lonely Whale. "Deze mijlpaallancering is een verhaal over doorzettingsvermogen en een voortdurende inzet voor open-source samenwerking die een tastbare impact heeft voor onze oceaan. Elk jaar komt er meer dan 8 miljoen ton plastic in de oceaan terecht. Als er geen actie wordt ondernomen, kan de hoeveelheid plastic die elk jaar de zee in gaat in de komende 20 jaar verdrievoudigen. Herman Miller, en alle leden van NextWave Plastics, ondernemen de actie die nodig is om plastic in de economie en uit de oceaan te houden."

Bron: archiproducts.com

De Revenio-collectie bestaat momenteel uit vier textielsoorten en zal verkrijgbaar zijn op zitmeubelen en werkplekken van Herman Miller, zoals de Sayl Chair, de Eames Molded Plywood Lounge and Dining Chairs en de Canvas Office Landscape. De stoffen zullen ook worden aangeboden op producten van de merken van de Herman Miller Group, Geiger en naughtone.

Binnen in de Revenio collectie:

Terra
Terra is het toonaangevende 100% post-consumer gerecycled biologisch afbreekbaar* polyester in de industrie, en toont een samengesteld neutraal palet met de nadruk op lineariteit en aardetinten die de duurzame samenstelling van het materiaal weerspiegelen.

Verspreiden
Met verzadigde kleuren en donkere organische vlekken, is Scatter een duurzaam textiel dat doet denken aan de complexiteit en het belang van gerecycled papier. Elke meter van Scatter voorkomt dat negen plastic flessen in onze oceanen terechtkomen.

Mild
Een duurzame, comfortabele oplossing met zacht getinte, tonale contrasten in een koel palet, weerspiegelt de milieuvriendelijke oorsprong van het materiaal. Elke yard van Mellow voorkomt dat zeven plastic flessen in onze oceanen terechtkomen.

Crepe
Een tijdloze favoriet, Crepe, wordt nu aangeboden met oceaangebonden plastic. De kenmerkende organische textuur wordt gecreëerd door de willekeurige aard van de weeftechniek. Elke meter stof voorkomt dat 15 plastic flessen in onze oceanen terechtkomen.

*De snelheid en mate van biologische afbraak tot elementen die in de natuur voorkomen is 91% na 1.278 dagen onder ASTM D5511 (Anaerobe biologische afbraak van plastic materialen onder hoge vaste stof anaerobe vergistingsomstandigheden). Test voltooid met hetzelfde component (PET) polyester en biokatalysator-additief. Geen bewijs van verdere afbraak.

Publicatiedatum: