Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Teakea gaat voor productie duurzame meubelen

Meubelmakerij Teakea is al meer dan 20 jaar verantwoord en milieubewust aan het ondernemen. De tuinmeubelen van het Groningse bedrijf worden gemaakt van duurzaam FSC-plantage teakhout. Het bedrijf hecht veel waarde aan kwaliteit en duurzaamheid. 

Het bedrijf introduceert regelmatig nieuwe collecties tuinmeubilair. Onlangs is de Balmoral collectie gelanceerd. Deze serie bestaat uit stoelen, banken en tafels allen gemaakt van teakhout.



Voordelen van teakhout
"Teak is echt oersterk en zeer waterbestendig. Eigenlijk ideaal om te gebruiken voor buiten meubelen dus. Teak heeft bovendien weinig onderhoud nodig door haar sterke dichtheid en de natuurlijke vetten in het hout. Teak bied weerstand tegen verschillende weersomstandigheden zoals regen maar ook felle zon. Deze verschillende voordelen zorgen er samen voor dat het niet snel rot of slijt. Je kunt dus een leven lang genieten van teak meubelen." Om de kwaliteit te vermeerderen hebben ze bij Teakea rvs meubelbeslag gebruikt om zo roestende scharnieren e.d. te voorkomen bij de meubels.

Sommige mensen vinden het mooi dat teak na verloop van tijd een lichtere kleur krijgt. Anderen vinden de donkere kleur van het jonge teakhout mooier. "Voor klanten hebben wij natuurlijke teakolie in ons assortiment om de donkere kleur van het teak aan te wakkeren."

Het bedrijf heeft tuinmeubilair in verschillende stijlen. Denk hierbij aan landelijk of traditioneel. Maar ook voor modern meubilair draaien ze bij Teakea de hand niet om.



Tuinstoelen en tuinbanken

"Wij hebben een ruim assortiment aan ligbedden en deckchairs tot verstelbare en opstabelbare tuinstoelen. Onze ligbedden en lounge sets hebben verstelbare rugleuningen en armleuningen met een ongekend comfort. Naast onze variƫrende tuinstoelen en ligbedden, hebben wij ook tuinbanken zoals parkbanken, tennisbanken en stationsbanken in landelijke en klassieke stijlen. Alle tuin zitmeubelen sluiten aan op onze tuintafel modellen zodat je stoelen en tafel met elkaar matchen."

Levering
"Veel producten zijn op voorraad. Bestellingen worden vaak binnen twee tot 15 werkdagen geleverd, afhankelijk van het type product dat is besteld. Ook kan er in de showroom besteld worden. De showroom en werkplaats van Teakea is gelegen in het plaatsje Tolbert en is makkelijk te bereiken via de A7. Je kunt enorm veel interieur inspiratie opdoen in de winkel."