Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Mediterrane architectuur verwerkt in nieuwe collectie van Carpet Edition

De tapijten van Carpet Edition zijn veel meer dan alleen maar woonaccessoires en zijn in staat om buitengewone verhalen te vertellen. Deze keer is de verteller Giulia Ferraris, klas van 1991, die met het bedrijf heeft samengewerkt om de nieuwe Lòbia-collectie tot leven te wekken.

De jonge ontwerpster is erin geslaagd het spektakel en de grootsheid van de mediterrane architectuur over te brengen, met bijzondere aandacht voor het licht en zijn vermogen om elke structuur vorm te geven en te veranderen. Giulia Ferraris heeft de buitenkant van gebouwen geobserveerd, die steeds veranderen met het verstrijken van de tijd en met het opkomen en ondergaan van de zon, en is erin geslaagd de ontelbare facetten bloot te leggen en de chromatische effecten van het licht op de architectuur te vangen in vier tapijten, alsof het momenten waren die in de tijd werden vastgelegd.



De eerste twee stukken van de collectie Lòbia roepen, als op een foto, twee specifieke momenten van de dag op: de zonsopgang en het middaguur. Het beeld van een stedelijke skyline vertaalt zich in een patroon van rondingen en lijnen die idealistisch het architecturale aspect weergeven. De gebruikte nuances, zacht en helder voor het Terra tapijt, helder en scherp voor het Polvere tapijt, herinneren aan de magie van het licht dat de gebouwen treft op die twee momenten, respectievelijk de dageraad en de middag.

"Ik wandel graag bij dageraad, wanneer de stad nog stil is en het eerste licht van de dag fysionomie en dimensie begint te geven aan de atmosfeer die mij omringt. Ik observeer de schuchtere helderheid die tussen de groeven van de zuilen en lege ruimtes in de bogen binnensluipt, die van gevel naar gevel stuitert en overgaat in een levendige gloed die tactiliteit en vorm afbakent
met scherpte en precisie," zegt Giulia Ferraris.

Ook het tactiele aspect van de tapijten is interessant: de nieuwe toevoegingen aan de Hand Made catalogus zijn op ambachtelijke wijze vervaardigd volgens de tuftmethode. Vakkundig snijwerk, fluweel en bouclé geven verschillende hoogtes aan het vlies - samengesteld uit tencel, linnen en Nieuw-Zeelandse wol - wat een driedimensionaal uitzicht en een comfortabele textuur geeft.

De evocatieve vertelling van Giulia Ferraris en Carpet Edition is zo diep als de dag lang is: de emotie van het licht van de schemering moet nog worden ontdekt.

Meer informatie:
Cavalleri Comunicazione Sas
via G. Ventura, 5
20134 Milano
+39 02 264 165 07
info@cavalleri.com
www.cavalleri.com

Publicatiedatum: