Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Ghost Lampen door Arik Levy voor Vibia

De nieuwe Ghost lampen, ontworpen door Arik Levy voor Vibia, spelen met het contrast tussen geest en materialiteit, onzichtbaarheid en aanwezigheid. Ghost is verkrijgbaar als hanglamp en als tafellamp en is gemaakt van hoogwaardig triplex opaalglas dat met de grootste zorg mondgeblazen is.



"Ghost is de pure expressie van de immaterialiteit van mondgeblazen glas dat een sensuele halo in de ruimte projecteert', zegt Arik Levy. 'Deze sensatie wordt versterkt met de Ghost tafellamp, een visuele sculptuur zowel wanneer het licht aan als uit is. De dubbele samenstelling creƫert een familie van reusachtige en genereuze vormen waarvan het gladde oppervlak en de textuur een zacht en warm licht uitstralen. Ondanks haar evanescence wordt ze een soort metgezel in de leefomgeving."

De Ghost tafellamp heeft een gestapeld silhouet van bolvormige vormen gemaakt van mondgeblazen opaal triplex glas dat een warme, uitnodigende gloed uitstraalt. Een zwarte band omcirkelt het middendeel, accentueert de sensuele rondingen en dient als handdimmer voor de push-versie. De armatuur, verkrijgbaar in drie maten, wordt aangeboden met witte, bordeauxrode of amberkleurige diffusers voor gepersonaliseerde lichteffecten.

Zoals zijn naam al doet vermoeden, heeft de Ghost hanglamp een etherische uitstraling. Groot in schaal en toch elegant in gevoel, zweeft de armatuur boven het hoofd aan bijna onzichtbare kabels om een brandpunt te vormen in elke ruimte. De sculpturale hanglamp hangt laag voor een dramatisch effect. Hij is gemaakt van mondgeblazen opaal triplexglas met een glad oppervlak dat een warme, uitnodigende gloed uitstraalt.

De ontwerpen behoren tot de grootste geblazen-glasarmaturen in de verlichtingsindustrie en vereisen meerdere bekwame ambachtslieden om de aanzienlijke stukken te manipuleren en ze met de hand te vervaardigen. Het meerstappenproces levert een rijk, glad oppervlak op en de drie lagen glas genereren een diffuse, niet-verblindende gloed die een ruimte in zacht licht doet baden.

Bron: archiproducts.com

Publicatiedatum: