Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zanotta vernieuwt de Maggiolina fauteuil, in overeenstemming met ontwerp uit 1947

Zanotta stelt een ongekende lezing voor van de Maggiolina fauteuil van Marco Zanuso, met de lancering van de versie met gestoffeerde elementen bekleed met stof, in overeenstemming met het oorspronkelijke ontwerp van 1947.



De fauteuil, met ergonomisch en uitnodigend comfort, oogt nog eigentijdser door het materiaalcontrast tussen de stof van de kussens, de koeienhuid van de armleuningen en de romp en het metaal van de structuur. De stoel, die Zanotta sinds 1972 produceert, is een van de best verkochte producten en een icoon van het merk, een symbool van het Italiaanse "goede design", een functioneel en duurzaam product, ontworpen om lang mee te gaan.
Zanotta vindt de Maggiolina fauteuil van Marco Zanuso opnieuw uit
De chaise longue die in 1947 werd ontworpen door Marco Zanuso, de grote Milanese ontwerper die onvermoeibaar experimenteerde met materialen en technologieën die op design werden toegepast, was voor die tijd een innovatief project, waarbij het traditionele concept van de fauteuil met een gecapitonneerde structuur en het gebruik van ambachtelijke technieken werd losgelaten en een nieuw constructiesysteem werd geïntroduceerd dat was ontworpen voor industriële serieproductie.

Het ontwerp van Maggiolina is gebaseerd op de functionele opsplitsing van elementen: een elegante buisvormige roestvrijstalen structuur (18/8 gepolijst of zwart gelakt staal of met naturel of zwart nikkel-satijn afwerking); een semi-rigide schelp in koeienhuid pigmentato 90 en twee zachte kussens met ganzendons vulling voor de rug en in polyurethaan / Dacron Du Pont voor de zitting.

Bron: archiproducts.com

Publicatiedatum: