Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Milieuvriendelijk akoestisch wandtextiel Féline

Een slechte akoestiek in de ruimte heeft veel invloed op het concentratievermogen, de productiviteit, maar voornamelijk de sfeer. Een goede absorptie van het geluid op plekken zoals kantoren, restaurants, theaters, kindercrèches, ziekenhuizen maar ook de thuiswerkplek is essentieel.

Hoe zorg je voor een juiste akoestische oplossing met een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk?  



Eigenschappen van vilt
Zodra het geluid in een ruimte de functie ervan in de weg zit, spreken we van een slechte akoestiek. Vilt heeft een uitstekende geluidsabsorberende, isolerende en warmte regulerende werking. Daarnaast is wolvilt van nature brandwerend, en vuil- en vochtafstotend. Een vilten wandafwerking of paneel absorbeert het geluid uitstekend, en doorbreekt de weerkaatsing van geluidsgolven. Een ideale en eenvoudige oplossing voor ruimtes met veel harde en kale oppervlakken. 
 
Duurzaam 100% gerecycled PET vilt & natuurlijk wolvilt
Bij Féline vinden we het belangrijk om esthetiek, uitstekende akoestische eigenschappen én duurzaamheid in onze vilt producten samen te brengen. In de eerste plaatst gaat design nog steeds over functionaliteit en vorm, maar het welzijn van mens, dier en de natuur speelt een steeds belangrijkere rol.  
 
Zowel het natuurlijke wolvilt (Fresco collectie) als het gerecycled PET vilt (Minimal art collectie), worden droog vervilt. Dit betekent dat tijdens het vervilten geen gebruik wordt gemaakt van water. Hierdoor is ook het hoge energie verbruik voor het drogen van vilt niet langer nodig. Bovendien wordt de PET collectie van gerecyclede plastic flessen gemaakt (Global Recycled Standard), en de wol voor ons natuurlijk wol vilt collectie op een diervriendelijke manier verkregen (gecertificeerd mulesing vrij). 

Gebruiksvriendelijk vilten wandtextiel
Vilt direct op de wand verlijmen, blijft een uitdaging. Het vilt kan dan vaak niet mooi glad en stotend verwerkt worden. Dit is bij verwerking op locatie dan ook een zeer arbeidsintensieve klus. Féline is er echter in geslaagd om met de productiefaciliteiten in huis, een gebruiksvriendelijk en duurzaam vilten wandtextiel te ontwikkelen. Deze collectie is specifiek ontwikkeld voor het verwerken van vilt op wanden, plafonds of panelen. 
 
Vilt met een non-woven rug
De non-woven rug zorgt ervoor dat het vilt steviger wordt, en de stretch uit het materiaal wordt gehaald. Tevens snijden wij het vilt met deze rug al strak terug op 140 cm breedte Hierdoor hoeft er bij verwerking op wand of het plafond niks meer aan de zijafwerking gedaan te worden. De banen kunnen nu een stuk sneller, strakker en tevens stotend worden verwerkt. 
Watergedragen lijm voor vilt en vilt wandtextiel 
Voor deze toepassingen heeft Féline ook een speciale watergedragen en biologisch afbreekbare lijm, de‘ Eco Glue Forte’, ontwikkeld. Deze lijm is geschikt voor het verwerken van ons vilt en vilten wandtextiel. Het heeft een sterke hechtkracht om ook het dikkere en zwaardere vilt goed te verwerken. 

Meer informatie:
Feline Fabrics
info@felinefabrics.com
www.felinefabrics.com 

Publicatiedatum: