Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Marc Sadler ontwerpt voor Foscarini

"Een grote, zwevende wolk van licht. Een afwisseling van lichte en donkere zones, van transparantie en ondoorzichtigheid, kenmerken het vluchtige materiaal dat Nuée zijn vorm geeft. Het suggereert het idee van een zwerm vogels, die door de lucht trekt en zich verplaatst in indrukwekkende, abstracte vormen. Nuée is een object dat in beweging lijkt te zijn met verschillende lagen die elkaar overlappen en verschuiven", zo omschrijft ontwerper Marc Sadler zijn nieuwe Nuée hanglamp, ontworpen voor Foscarini. Het materiaal waarvan de lamp is gemaakt, geeft de hanglamp een ongelooflijke visuele lichtheid en zorgt voor een bijzonder effect. Nuée is klaar om spectaculaire en complexe silhouetten aan te nemen en creëert een contrast tussen design en spontaniteit. De lichte, organische vorm van Nuée ontwikkelt zich vrij, op een manier die nooit identiek is: iedere lamp is een unieke creatie.

Het materiaal, een driedimensionaal technisch weefsel, wordt gemaakt met behulp van een speciale technologie die Foscarini voor het eerst in de verlichtingssector heeft toegepast. Het materiaal van Nuée moet met de hand worden getrokken en gevormd om de lamp zijn vorm te geven. Lichte en donkere zones komen tot leven, doorkruist door het licht om een poëtisch en intrigerend effect teweeg te brengen.Nuee’s licht wordt op twee manieren en in twee richtingen verspreid. Een eerste lichteffect wordt gecreëerd in de “wolk”. Het zorgt voor een zachte, diffuse verlichting die warm en uitnodigend is. Het tweede licht wordt naar beneden geprojecteerd, perfect voor het verlichten van de eettafel of het werkblad.

Nuée is licht en luchtig. De lamp is perfect voor informele, huiselijke settings, maar ook zeer geschikt voor openbare ruimtes. Nuée geeft sfeer aan iedere ruimte, maar overheerst nooit. De lamp komt goed tot zijn recht als enkele unit, of in combinaties: boven een tafel, in het hart van een kamer, in ontvangstruimtes of vergaderzones.

Meer informatie:
Foscarini
www.foscarini.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Instagram Facebook Rss Twitter LinkedIn

© Wonen360.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven