B.I.G. Yarns onthult ColorMind voor ultieme ontwerpvrijheid voor contracttapijt

B.I.G. Yarns brengt inspirerende ontwerpvrijheid naar high-end loop-pile contract- en automobieltapijten met de onthulling van ColorMind. De innovatieve garentechnologie is B.I.G. Yarns' eerste onderneming in een tweestaps garencollectie en biedt een unieke oplossing voor het creƫren van meerkleurige PA6-garens voor elk tapijtontwerp.
Beschikbaar vanaf medio juni 2021 in zowel standaard als EqoCycle 75% gerecycled content garen, worden ontwerpers uitgenodigd om nauw samen te werken met de experts van B.I.G. Yarns om de ontwerpen te realiseren die zij altijd al hebben gewild. Combinaties van variabele niveaus van twisting en luchtverstrengeling, waarbij tot 6 kleuren tegelijk worden gebruikt, verheffen de ontwerpmogelijkheden boven de huidige beperkingen.

De ColorMind kleurenbank beschikt over voorgedefinieerde kleuren, altijd in voorraad, wat korte levertijden betekent. Fabrikanten kunnen ook profiteren van aangepaste lotgroottes en kloslengte, waardoor nog meer flexibiliteit en ontwerpvrijheid ontstaat.
Om een voorproefje te geven van de mogelijkheden voor lussenpooltapijt, heeft B.I.G. Yarns de technologie gebruikt om zijn eigen "Optica"-punteffect en "Illusion"-golfeffect te realiseren als inspiratie voor de ontwerpverkenningen van klanten.

"ColorMind biedt een ongekende diversiteit aan garens om een nieuw niveau van designverfijning te ondersteunen in de high-end tapijtsegmenten. We zijn erg trots en enthousiast om in twee stappen garens te introduceren met een oplossing die echt iets bijzonders biedt, het resultaat van intensieve toewijding van onze ontwerp- en ontwikkelingsteams", zegt Emmanuel Colchen, General Manager van B.I.G. Yarns. "ColorMind combineert onze sterke punten in het leveren van duurzamere garens met hoge prestaties om te voldoen aan de veranderende eisen van deze segmenten, ondersteund door onze expertise in kleursequencing en kleurmenging. We kijken uit naar spannende samenwerkingen en innovatieve, in het oog springende ontwerpen voor toekomstige luspooltapijten."

ColorMind PA6 garens zijn gebaseerd op een uniek Solution Dyed Nylon garen en zijn geschikt voor klasse 33 certificering (zwaar commercieel gebruik). De EqoCycle-garenversie is voornamelijk gebaseerd op postindustrieel afval en ondersteunt contract- en automobieltapijtfabrikanten met een drop-in circulaire oplossing om de ecologische voetafdruk van hun eindtapijten te verkleinen.

Meer informatie:
www.colormindyarns.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Instagram Facebook Rss Twitter LinkedIn

© Wonen360.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven