Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Unilin neemt productievestiging Roemenië over

Unilin Group heeft, via zijn divisie Unilin Flooring, een overeenkomst gesloten met de Oostenrijkse leverancier van hout en op hout gebaseerde materialen JAF Group. Dit om een belangrijk deel van zijn productievestiging in Braşov, Roemenië over te nemen. Met deze integratie verankert de onderneming, bekend van haar merken Quick-Step en Pergo, haar positie in de categorie (kunst)hout/parket voor vloeren.



Unilin was op zoek naar een stroomopwaartse integratie in de waardeketen van (kunst)houten parketvloeren en is daar nu in geslaagd. De transactie omvat grond, gebouwen en industriële activa. Meer dan 100 werknemers zullen overgaan naar Unilin. Jens Van Rompaey, General Manager Wood bij Unilin Flooring legt uit: Onze directe toegang tot premium rondhout is nu gegarandeerd. De vaardigheden en ervaring van onze nieuwe collega's in de fabriek in Braşov, in combinatie met Unilin's streven naar innovatie en design, is veelbelovend. We verwachten belangrijke stappen voorwaarts te zetten. Het bedrijf is van plan belangrijke investeringen te doen in de Braşov-site.

Ruben Desmet, president van Unilin Flooring: "Na een constructieve onderhandeling met JAF Group zijn we zeer verheugd om een deal aan te kondigen. Deze integratie toont duidelijk aan dat we ons inzetten voor de categorie (kunst)hout/parket. Het zal ons in staat stellen om nog meer waarde te bieden aan onze klanten, in termen van kwaliteit en duurzaamheid van onze producten en diensten. Onze missie is om hout op de slimste manier te gebruiken en koolstof zo lang mogelijk op te slaan."

"We zijn verheugd dat we een duurzame koper hebben gevonden voor onze productielocatie in Braşov. Het onderhandelingsproces was uiterst constructief en is met succes afgerond", aldus Werner Stix, CEO van de JAF Group, over de positieve uitkomst van de gesprekken met Unilin in de afgelopen weken.

Er worden geen financiële details over deze transactie bekendgemaakt. Verwacht wordt dat de transactie in het vierde kwartaal van 2021 wordt afgerond.

Meer informatie:
Unilin
www.unilin.com 

Publicatiedatum: