Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Meesterwerken van Rolf Benz uit het Zwarte Woud

In Nagold aan de rand van het Zwarte Woud ontstaat sinds 1964 iets waarvan de wereld opkijkt: zinvolle schoonheid en uitstekende kwaliteit. Met hightech en vaardige handen worden hier traditionele, bijna verloren gegane waarden gecreëerd, die tegenwoordig een renaissance beleven. Het goed gemaakte, het hoogwaardige en het duurzame worden steeds belangrijker. Die eigenschappen zijn in elk afzonderlijk meubel van Rolf Benz merkbaar. Sinds oudsher combineert Rolf Benz tijdgeest en karakter tot plekken van verlangen. De legendarische meester in gestoffeerde meubels creëert tegenwoordig complete woonwerelden voor de creatieve leefstijl van bijzonder veeleisende klanten. Naast zitmeubilair heeft Rolf Benz ook salon- en eettafels, bedden, kasten en outdoormeubilair in zijn programma. Daarbij gaat het zonder uitzondering om hoogwaardige meesterstukken die men overal kan tegenkomen, waar men tijdloze elegantie en uitstekende kwaliteit weet te waarderen – in meer dan 50 landen wereldwijd. 420 medewerkers creëren in het Zwarte Woud een heel bijzonder gevoel, dat men in het Duits wunderbar (fantastisch) noemt. Het is fantastisch wanneer de zintuigen tegelijkertijd verwend en geprikkeld worden, wanneer uit ontspanning nieuwe inspiratie ontstaat en het essentiële tot ontplooiing komt.



Het samenspel uit Duitse arbeidsmoraal, een unieke expertise en een extreem hoge kwaliteitsnorm loopt als een rode draad door de gehele productieketen van Rolf Benz. De productie vindt plaats in twee vestigingen in Mötzingen en Pfalzgrafenweiler in de directe omgeving van het hoofdkantoor in Nagold. Daar bevinden zich stof- en leermagazijn, snijafdeling, de naaiafdeling, de onderstelproductie, de voorstoffeerderij, de stoffeerderij evenals de eindcontrole en de verpakkingsafdeling. Slechts heel weinig producenten beschikken over een dergelijke naadloze, volwaardige eigen productie in Duitsland.

De banken Made in Germany behoren tot de hoogwaardigste wereldwijd. Wanneer de klanten hun bank persoonlijk geconfigureerd hebben, worden de afzonderlijke elementen in het Zwarte Woud met passie vervaardigd – op maat gemaakt met een keuze uit 100 leersoorten en meer dan 200 stoffen. Nauwkeurig werken en strenge controles zijn de noodzakelijke ingrediënten voor een perfectie, die door onafhankelijke experts wordt gecertificeerd. Al in 2014 werden de gestoffeerde meubels van het merk Rolf Benz en freistil ROLF BENZ gecertificeerd met de “Blaue Engel”: Alle gestoffeerde meubels zijn emissiearm, de gebruikte stofferings- en bekledingsmaterialen worden milieuvriendelijk geproduceerd. In 2020 volgde het nieuwe herkomstkeurmerk "Möbel Made in Germany" – een onafhankelijk gecontroleerd keurmerk voor kwaliteitsmeubels uit Duitsland.

ROLF BENZ, ROLF BENZ CONTRACT en freistil ROLF BENZ
Rolf Benz creëert woonwerelden voor vele plekken en levensgevoelens. Onder de merknaam ROLF BENZ ontstaan collecties voor persoonlijk comfort: Rolf Benz Living, Rolf Benz Dining, Rolf Benz Sleeping en Rolf Benz Outdoor. Met hun heldere en hoogwaardige vormgeving voldoen de meubels aan het verlangen naar toevluchtsoorden waar we kracht uit de rust kunnen putten.

Met deze houding runt Rolf Benz ook het bedrijfssegment Rolf Benz CONTRACT, dat in samenwerking met veeleisende planners, architecten en gastheren zakelijke objecten over de hele wereld realiseert. In een team met internationale designers en een modern leveranciersnetwerk ontstaat zo het "Project fantastisch". Hier ontstaan ook compleet nieuwe, op maat gemaakte interieurs. Zo ontwierp Werner Aisslinger in overleg met Rolf Benz een bank voor het “25hours hotel langstrasse” in Zürich. In de ruimten van het Grand Hyatt Hotel in Berlijn staan de markante fauteuils Rolf Benz 580 en het banksysteem Rolf Benz EGO. Ook verschillende bedrijfsgedeelten van de Allianz-Arena in München, de Business Senator Lounge van de Lufthansa op de luchthaven London Heathrow en de School of Law van de universiteit van Baltimore zijn ingericht met meubels van ROLF BENZ.

Het merk freistil Rolf Benz is uniek in zijn creativiteit en vormt sinds 2011 een eerbetoon aan de urbane levensstijl van onconventionele vrije geesten.

In alle 3 segmenten realiseert Rolf Benz AG & Co. KG groeicijfers.



Bekroond ontwerp
Het ontwerp van Rolf Benz wordt niet bepaald door de tijd, maar bepaalt de tijd zelf en overleeft deze. Om comfort steeds weer op nieuwe en ongewone manieren opnieuw te definiëren, werkt Rolf Benz samen met de groten van zijn tijd.

In samenwerking met Rolf Benz ontwerpen gerenommeerde creatieve geesten uit de hele wereld meubels met een sterk karakter die even mooi als functioneel zijn. Tot de designers met wie Rolf Benz recentelijk heeft samengewerkt, behoren Beck Design, Tina Bunyaprasit & Werner Aisslinger, Formstelle, Sebastian Herkner, Hoffmann & Kahleyss, kaschkasch, labsdesign, Toan Nguyen, Luca Nichetto en This Weber.

Rolf Benz is sinds de oprichting van het bedrijf onderscheiden met designprijzen. Tot de nieuwste bekroonde ontwerpen behoort het royale modulaire comfortsysteemprogramma Rolf Benz NUVOLA, dat met de German Design Award 2018 werd bekroond. De Rolf Benz 562 clubzetel won de "Iconic Awards:
Innovative Interior 2018" met het predicaat Best of Best.

De harmonieuze en lichte Rolf Benz bank 629 werd bekroond met de "Iconic Awards: Innovative Interior 2019 Winner". Rolf Benz werd twee keer onderscheiden met de German Design Award 2020, voor de vrij verplaatsbare wooncollage Rolf Benz ADDIT en voor het modulaire banksysteem Rolf Benz VOLO.

De interieurs
ROLF BENZ heeft veelzijdige bankprogramma's voor elegante woonruimten wereldwijd gecreëerd. Hierbij kan met name het eerste voor tv-kijken geschikte banksysteem ooit worden vermeld, de ADDIFORM uit het oprichtingsjaar 1964. Het model Rolf Benz 50, dat werd ontworpen ter gelegenheid van de vijftigste verjaardag van het bedrijf, was en is ook internationaal zeer succesvol. Zeer populair zijn bovendien de banksysteemprogramma's Rolf Benz EGO, CARA en NUVOLA, die aan veel ergonomische behoeften kunnen worden aangepast. Internationaal leiderschap op de markt heeft Rolf Benz bereikt met de flexibele functieprogramma's. Rolf Benz MERA is hier bijzonder populair.

In 2020 heeft Rolf Benz samen met internationaal gerenommeerde designers nog meer meesterwerken ontworpen. Italiaans bankdesign en Duitse kwaliteit gaan op een ontspannen manier samen in het LIV banksysteem van Luca Nichetto. Voor Rolf Benz Dining heeft Hofmann & Kahleyss met Rolf Benz 600 een nieuwe definitie gegeven aan de kuipstoel en daarbij veel aandacht besteed aan de ergonomie. De iconische fauteuil Rolf Benz 594 van Sebastian Herkner is het equivalent van een zachte omarming.

Rolf Benz heeft voor 2020 twee belangrijke mijlpalen gerealiseerd. Rolf Benz STRETTO vult de collecties aan als een flexibel, vrij vorm te geven kastenprogramma. Met Rolf Benz YOKO door Toan Nguyen gaat de zon stralen: Rolf Benz lanceert de eerste outdoorcollectie.

Internationale expansie
Rolf Benz werkt met 200 handelspartners in Duitsland en met meer dan 250 dealers internationaal. In 2020 is het exportaandeel voor het eerst gestegen tot meer dan 50 procent. Vol energie wordt het succesverhaal voortgezet met nog meer Rolf Benz-vestigingen, Rolf Benz-studio's en flagship stores.

De tien Rolf Benz-vestigingen in het hart van Europa zullen tegen eind 2021 uitgroeien tot 15 vestigingen. De aanwezigheid van het merk in de groeimarkt China zal dit jaar ook verder worden uitgebreid met extra monobrand stores (momenteel 7). Er zijn al flagship stores in Berlijn, Hamburg, Keulen, New Delhi, New York, Sjanghai, Tokio, Warschau en Wenen. In 2021 wordt een flagship store geopend in Taipei, andere flagship stores zijn gepland.

De bedrijfsgeschiedenis
De onderneming Rolf Benz werd in 1964 in Nagold door de stoffeerder Rolf Benz opgericht. Met innovatieve bankprogramma's voor het televisietijdperk groeide de firma snel van 35 naar meerdere honderden medewerkers, zodat in 1974 een tweede fabriek in het nabijgelegen Mötzingen werd gebouwd. In 1980 werd de onderneming overgenomen door de Westfaalse meubeldynastie Welle. De onderneming bleef zelfstandig en ging onder leiding van bedrijfsoprichter Rolf Benz in 1994 naar de beurs. In 1998 nam de Hüls-groep een meerderheidsbelang in Welle, de oprichter van het bedrijf stopte in 1999. In 2000 trok de onderneming zich terug van de beurs en vormde zich om tot een KG. In maart 2018 is het bedrijf overgenomen door het in China gevestigde Kuka Investment and Management Co. Ltd, een dochteronderneming van het in Hangzhou (China) gevestigde Jason Furniture. Gu Jiangsheng, voorzitter van de Kuka Group, zegt hierover: "Wij voelen een grote behoefte om te verzekeren dat wij het merk-DNA van Rolf Benz volledig respecteren. Made in Germany' is voor ons een grote troef, die wij in de toekomst voor 100% zullen handhaven." Jürgen Mauß, voorzitter van de raad van bestuur van Rolf Benz AG, leidt de onderneming sinds 1 maart 2014.

Meer informatie:
Rolf Benz
www.rolf-benz.com     

Publicatiedatum: