Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Finalisten Carpet Design Awards 2021 zijn bepaald

Een internationale jury van deskundigen op het gebied van design en de tapijtindustrie heeft de meest aansprekende inzendingen voor de Carpet Design Awards 2021 geselecteerd. In totaal bereikten 27 finalisten de finaleronde van de wereldberoemde wedstrijd voor eersteklas tapijtdesign. Dit keer zal de jury een keuze maken uit 396 handgemaakte tapijten die wereldwijd van Australië tot Canada zijn ingezonden.

Drie exclusieve exemplaren uit elk van de negen categorieën, die design, kwaliteit en vakmanschap op een bijzondere manier combineren, haalden de finale. Met de nieuwe categorie "Best Emerging Designers" eerden de Carpet Design Awards 2021 voor het eerst samen met de Schotse NGO Turquoise Mountain uitmuntende jonge ontwerpers. De felbegeerde prijzen, die voor de 16e keer worden uitgereikt in samenwerking met de vaktijdschriften COVER en HALI, huldigen al meer dan 15 jaar het beste op het gebied van hedendaags tapijtdesign en weerspiegelen de innovatieve kracht en trends van de industrie.

De winnaars van de negen wedstrijdcategorieën worden bekendgemaakt tijdens een exclusieve prijsuitreiking op 20 mei 2021 tijdens een virtueel live-evenement in een feestelijke setting. Voor het eerst zal de Carpet Design Awards Ceremony niet plaatsvinden tijdens DOMOTEX, aangezien deze dit jaar niet wordt gehouden vanwege de pandemie. De prijsuitreiking zal worden uitgezonden op de DOMOTEX website (www.domotex.de/en/cda).

De jury kwam bijeen onder voorzitterschap van Graham Head, tapijtexpert en voormalig president en vice-voorzitter van ABC Carpet & Home. "Dit jaar was het CDA zeer uniek en interessant door het feit dat zo velen van ons in een isolement werden gedwongen. Het ontbreken van de gebruikelijke beurzen, het volgen van trends en kruisbestuiving, heeft echt de nodige creativiteit binnen de tapijtbusiness aangewakkerd. Wat mij echt verbaasde was de kwaliteit en originaliteit die in alle inzendingen zichtbaar was, een bijzonder geval van zuiverheid van ontwerp zonder corruptie. Het was een absoluut genoegen om weer deel uit te maken van de jury", aldus Graham Head.

"Dit jaar is alles anders. We zijn des te blijer met de vele internationale inzendingen, die onze beslissing bevestigen om de Carpet Design Awards ook dit jaar te houden en de ceremonie in een virtuele setting te laten plaatsvinden. Het publiek kan zich verheugen op vele innovatieve en eersteklas ontwerpen en trends en noviteiten ontdekken. De Carpet Design Awards zijn altijd een hoogtepunt en staan hoog aangeschreven in de internationale tapijtindustrie - er wordt nu al reikhalzend uitgekeken naar de resultaten", aldus Sonia Wedell-Castellano, Global Director DOMOTEX, Deutsche Messe AG, Hannover.

Selectiecriteria waren design en designconcept, materiaal, afwerking, textuur en kwaliteit, maar ook duurzaamheid en branding.

Bron: domotex.de

 

Publicatiedatum: