Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Ego en Atelier: buiten koken tijdens warme weer

Twee particuliere woningen, één in Patras, Griekenland, en de andere In Mondello, Sicilië, bieden in hun respectieve buitenopstellingen onderdak aan de Ego en Atelier keukens van Abimis. Zij suggereren nieuwe mogelijkheden om de veelzijdigheid en kwaliteit van een professionele keuken naar buiten te verplaatsen, samen met ongekende, vaak verrassende, manieren om de buitenopstellingen aan te passen aan individuele smaken en behoeften.Ego werd uitgekozen om de villa in Patras te "meubileren", een modern gebouw, enigszins compact, omgeven door een grote, goed beschaduwde tuin. Dit gastvrije en stijlvolle zomerhuis is grotendeels buiten ontwikkeld: het interieur bestaat uitsluitend uit een slaapkamer, compleet met een miniatuur SPA, en een woonkamer die zich volledig opent naar de tuin waar de eethoek en de keuken zijn ondergebracht onder een grote portico.

Ego, gemaakt van roestvrij staal en aangepast aan de specifieke behoeften van de eigenaars, werd met de hand orbitaal gepolijst, wat de zichtbaarheid van krassen en vingerafdrukken vermindert en de keuken een bijzonder warme en verfijnde uitstraling geeft, waardoor ze ideaal is voor een buitenoplossing. De karakteristieke afgeschuinde vlakke deuren die in de structuur zijn geïntegreerd, samen met de ergonomische handgrepen, de verzonken plint en de onzichtbare scharnierspillen maken van Ego de perfecte lijn voor koken in de buitenlucht, waar vuil en stof zich gemakkelijker nestelen.

De hoofdrol van het huis in Mondello, wordt daarentegen gespeeld door Atelier, uitgevoerd in een uitvoering die zeker niet onopgemerkt zal blijven: roestvrij staal en citroengeel, een levendige en buitengewoon heldere tint die de keuken een unieke en originele persoonlijkheid verleent, die in staat is de stijl van de omgeving te bepalen.Het roestvrij staal van de Abimis-keukens wordt geschilderd met dezelfde technieken als die welke in de automobielindustrie worden gebruikt: na het aanbrengen van de verf wordt in een aantal fasen gladgestreken en gepolijst om een uniform effect en een kleur die in hoge mate bestand is tegen slijtage te garanderen.

Volledig op maat gemaakt, is Atelier een monoblok van slechts 180 cm lang dat bestaat uit een kookgedeelte, een afwasgedeelte, een onderbouwkoelkast, een opbergruimte en twee praktische diepe laden. Met behoud van de typische rechthoekige deuren en het zorgvuldige, elementaire en formele ontwerp, is Atelier uitgerust met een orbitaal gepolijst roestvrijstalen wandpaneel dat niet alleen de werkruimte beschermt maar ook een magneetstrip bevat waaraan de 'gereedschappen van het vak' kunnen worden bevestigd.

De twee buitenconcepten hebben een verschillende esthetiek, maar ze delen hetzelfde 'hart'. Ego en Atelier zijn volledig vervaardigd uit roestvrij staal AISI 316, een legering die bijzonder geschikt is in een omgeving die rijk is aan zoute lucht en die de keuken bestand maakt tegen temperatuurschommelingen en tegen alle weersomstandigheden.

Ego en Atelier delen ook dezelfde wens om het concept van de keuken te "bevrijden" van zijn primaire functie, om er een echt decoratief designstuk van te maken, dat een omgeving waardeert en gezelligheid aanmoedigt, door het ideale evenwicht te vinden tussen esthetische vormgeving, comfort en topprestaties.

Meer informatie:
Cavalleri Comunicazione Sas
via G. Ventura, 5
20134 Milano
+39 02 264 165 07
info@cavalleri.com
www.cavalleri.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Instagram Facebook Rss Twitter LinkedIn

© Wonen360.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven