Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Yodezeen: "Doel is om de sfeer en de tint van de ruimte te creëren"

Waarom residentiële verlichting niet triviaal is

Hoe komt een ruimte echt tot zijn recht? Architectenduo YODEZEEN omschrijft verlichting als "het helderste en mooiste element van interieurdesign". Licht creëert sfeer, bepaalt hoe we zien en heeft een directe invloed op onze stemming. Het kenmerkt ook onze persoonlijke stijl. Des te belangrijker is de vrijheid om een expressief verlichtingsdesignconcept voor thuis te ontwerpen. Aanvullend op trends zoals track lighting veroveren nieuwe technologieën de woonverlichting. Dynamische lichtsequenties, afwisselend koel en warm wit, passen zich even vloeiend aan onze alledaagse wereld aan als sensorgestuurde armaturen. De focus ligt op sfeer, comfort en energie-efficiëntie.



Zonale verlichting als een designelement
"Armaturen moeten details accentueren en een ruimte verzachten." Yodezeen legt zich ook steeds meer toe op zonaal verlichtingsdesign en lichteilanden. Daarvoor worden optische spots, tweedimensionaal licht en fijne gradaties gebruikt. Een homogene ruimteverlichting is even belangrijk als spannende lichtpunten. Bovenal bepalen de visuele taken het lichtontwerp in huis. Moderne woonkeukens hebben goed werklicht en een behaaglijke sfeer nodig; in de slaapkamer ontspannen mensen zich en zoeken ze hun kleren uit. De houding ten opzichte van mensen is doorslaggevend voor aangenaam en functioneel licht. "Want we hebben het over plekken waar je kunt ontspannen en in het moment kunt zijn."

Bron: xal.com

Publicatiedatum: