Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Waar komen prijsverschillen tegels vandaan?

Consumenten die zich verdiepen in een nieuwe badkamer, krijgen al gauw een stortvloed aan keuzes op zich af. Daarbij is het tegelaanbod al een markt op zichzelf. Waar moet je rekening mee houden? En hoe zijn de grote prijsverschillen te verklaren? NU.nl vraagt twee deskundigen om tips.Dankzij tips van de Consumentenbond kunnen kopers op dat gebied al beter beslagen ten ijs komen. "Wil je daarnaast vooraf weten op welke kosten je moet rekenen bij het betegelen van een badkamer, dan maakt Homedeal online een schatting." Zo is te lezen op het nieuwsplatform.

Maar met alleen die informatie is nog lang niet alles even helder. Kijk maar eens naar de prijzen. In het overzicht van Homedeal is te zien hoe tegelkosten per vierkante meter kunnen vertienvoudigen. Hans de Kock, productmanager sanitairtegels van IGM, vertelt dat wandtegels bij Baderie uiteen kunnen lopen van 25 tot 100 euro per vierkante meter. Wat koop je voor dat grote verschil?

"Goedkopere tegels zijn vaak wat zachter", legt De Kock uit. "In het duurdere segment kom je tegels tegen die op andere klei zijn gebakken, gerectificeerd zijn, of bijvoorbeeld een 3D-technologie gebruiken voor een natuurlijke uitstraling. Er wordt nu vaak voor een keramisch pakket met een houtlook gekozen. Bij de prijzige variant zit er dan zo veel detail in, dat het nauwelijks nog van echt hout te onderscheiden is."

Lees hier het complete artikel.

 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Instagram Facebook Rss Twitter LinkedIn

© Wonen360.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven