Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

'B&B Design staat voor een eeuwenoude ambacht met de organisatie van nu'

Van topsporter naar de meubelbranche. Het is een traject dat Ron Borstel heeft afgelegd, na zijn top sportcarrière heeft hij verschillende banen gehad in sales en management, dat laatste bij een groot internetbureau. Tot 2,5 jaar geleden, toen is hij overgestapt naar het familiebedrijf B&B Design, een meubelfabrikant en projectstoffeerder.


Eigenaar Ron Borstel.

“Natuurlijk krijg je vanuit huis veel mee over het familiebedrijf, heb ik ook diverse bijbaantjes binnen ons bedrijf gehad, maar na mijn HBO studie wilde ik andere ervaring op doen. Onze paden kruiste elkaar in de afgelopen jaren niet op het juiste moment, tot 2,5 jaar geleden. Mijn moeder zei tegen mijn vader; ‘we blijven niet werken tot ons 70ste. Maar wat gebeurt er dan met het familiebedrijf'."

"We hebben het gesprek van de keukentafel verplaats naar de praktijk, meubel- en familiebedrijven bezocht, meegelopen in verschillende onderdelen van de organisatie. Naarmate we dit samen deden werd ik steeds enthousiaster. We hebben een prachtig ambacht, dat moeten we meer op de kaart zetten, productie in Nederland, vakmensen enthousiasmeren, de wereld laten zien wat we kunnen."

“Maar als iemand tien jaar geleden tegen mij had gezegd dat ik in de meubels zou zitten had ik daar sterk mijn twijfels bij gehad." Binnen B&B Design maken ze collecties voor de zorg, onderwijs, horeca, kantoor en tuin daarnaast ook meer grote maatwerktrajecten binnen deze marktsegmenten. Ze zijn voornamelijk gericht op de zakelijke markt.



"Het is mooi om een bedrijf dat al 20 jaar bestaat voort te zetten, het is een rijdende trein met fijne collega’s, goede klanten en betrouwbare leveranciers. We geloven dat ons ambacht en productie in Nederland het verschil maakt voor onze klanten op het gebied van kwaliteit, snelheid, flexibiliteit en duurzaamheid."

"Dan moeten we ook excelleren in deze onderdelen, daarom zijn er stevige doelen gesteld op het gebied van vernieuwen, professionaliseren en duurzaamheid. Focus en tijd voor ons ambacht, met een organisatie van nu. De wereld verandert, kijk nu naar de explosieve prijsstijgingen en schaarste op het gebied van materialen. Dat geeft ciruclair denken nog een extra urgentie."



Toekomst
Vooruitkijkend naar de toekomst wil Ron onder andere inspelen op professionaliteit, duurzaamheid en vakmanschap. "Iedereen is bezig met duurzaamheid, en terecht. Natuurlijk zijn we daar als B&B Design, productiebedrijf ook mee bezig. We hebben hier drie pijlers voor 1. Product 2. Organisatie 3. Producten na levenscyclus."

"Op het gebied van product kiezen we voor kwalitatieve materialen, waardoor de leversduur van onze producten langer is, dat is al duurzamer. Daarnaast produceren we in Nederland met zoveel mogelijk lokale partners, dit heeft een positieve impact op CO2 footprint.  Als organisatie zijn we bezig met een 0 meting van ons bedrijf, waar kunnen we minder CO2 uitstoten, een belangrijk project hierin is het gebruik van zonnepalen."


De producten worden met de handgemaakt.

"Als laatste zijn we een circulaire programma aan het vormgeven. We zijn al 20 jaar actief in de zorg, onze meubels staan hier al tientallen jaren bij de klanten. Daarom starten we in dit marktsegment met een circulair programma. In overleg met een aantal dealers hebben we in kaart gebracht wat er met onze meubels gebeurt als de levensduur erop zit. Hier zijn we van geschrokken, het meeste gaat naar de stort."

"Dit jaar willen we minimaal 15% van ons eigen easy clean assortiment in de zorg, na de levensduur terug nemen, om zo te ervaren wat we kunnen hergebruiken. Metalen beugels en houten rompen, zijn goed her te gebruiken, voor koudschuim en stof hebben we nog niet alle antwoorden."

"Op de vraag hoe ik de toekomst zie, uitdagend, interessant en leuk”, besluit Ron.

Meer informatie:
B & B Design
info@benbdesign.nl  
www.benbdesign.nl