Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Meer ruimte nodig in je slaapkamer? Lees deze tips

Kom je ruimte tekort in de slaapkamer? Lees dan dit artikel met handige tips eens door. We vertellen hoe je een kleine slaapkamer het beste kunt inrichten en meer opbergruimte kunt creëren. Sommige oplossingen zijn zo eenvoudig dat je er direct mee aan de slag kunt!

Tip 1. Maak optimaal gebruik van de hoogte
Veel mensen maken niet optimaal gebruik van de hoogte van de slaapkamer. Raakt jouw kledingkast het plafond nog niet? Dan kun je hier makkelijk een aantal opbergdozen bovenop zetten. Hier kun je kledingstukken die buiten het seizoen vallen of items die je niet regelmatig gebruikt goed opbergen. Bij het aanschaffen van een nieuwe kast kun je natuurlijk ook een extra hoge variant kiezen. Dit ziet er direct wat netter uit.

Tip 2. Creëer opbergruimte onder het bed
Onder het bed kun je vaak verrassend veel spullen kwijt. Denk aan schoenen, boeken, sportspullen en beddengoed. Koop een paar lage opbergdozen op wielen zodat je er eenvoudig bij kunt. Wil je een nieuw bed aanschaffen? Dan raden we aan om een boxspring met opbergruimte te kopen. Deze boxspring bedden zijn voorzien van een lade of klep. Zo kun je genieten van een goede nachtrust op een comfortabel bed én creëer je extra opbergruimte. Dit ziet er een stuk luxer uit dan een paar opbergbakken.

Tip 3. Kies een bed met compact design
Let bij het aanschaffen van een nieuw bed niet alleen op het formaat, maar ook op het design. Een boxspring bed zonder groot voetenbord en/of hoofdbord neemt bijvoorbeeld al veel minder ruimte in beslag. Bij beddenspecialist Beddenleeuw is het mogelijk om een boxspring zelf samen te stellen. Zo kun je het ideale formaat en design bepalen.

Tip 4. Koop nachtkastjes met opbergruimte
Als je een nachtkastje naast het bed wil zetten, zorg er dan voor dat dit kastje functioneel is. Kies voor een compact ontwerp met veel opbergruimte. Bij voorkeur met lades of een deurtje. Een open kastje oogt snel rommelig en kun je minder efficiënt inpakken met spullen.

Tip 5. Maak gebruik van wandplanken
Is er geen ruimte meer voor een extra kastje? Hang dan een paar stevige wandplanken aan de muur. Ook bij een schuine wand is dit een eenvoudige manier om meer opbergruimte te creëren. Je kunt er bovendien leuke accessoires bovenop zetten.

Tip 6. Hang spullen aan de muur
Ook door middel van haakjes, buizen of andere opbergsystemen kun je spullen aan de muur hangen. Hang bijvoorbeeld al jouw hoeden of petten aan de wand als er geen ruimte meer is in de kledingkast. Zo gebruik je de items tegelijkertijd als wanddecoratie!