Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Creatieve ontmoeting brengt collectie tot leven

Kettal ontmoet Vincent Van Duysen voor de eerste keer. Uit deze creatieve ontmoeting komt de gloednieuwe Giro collectie tot leven, fauteuils en salontafels met oog voor de buitenruimte.

Het onderzoek achter deze collectie ging over het touw, door het op een andere manier te gebruiken door ze aan elkaar te naaien om zo de vorm van het product zelf te creëren.

Een grote inspiratiebron was de Orkney Chair. Deze klassieker is een goed voorbeeld van 'vernacular product design' en heeft me geïnspireerd om inspiratie te putten uit het verleden met het oog op de technologische expertise van vandaag en Kettal', aldus Vincent Van Duysen.

Terwijl in de Orkney stoel het touw van echte touwen werd gemaakt, steunt Giro op de flexibiliteit van gerecycleerd polypropilente touw en op de noodzaak om een dergelijke collectie industrieel te produceren. Er is een respect voor de traditie en het vakmanschap, maar vertaald naar een actuele moderne versie met alle voordelen van de huidige technologie en know-how van Kettal. Gebaseerd op een natuurlijk materiaal tot een zeer duurzaam materiaal dat bestand is tegen alle weersomstandigheden.

Het resultaat is een zeer comfortabele, uitnodigende look en feel. De collectie bestaat nu uit fauteuils en salontafels, het begin van een zeer veelzijdige en brede collectie.

De combinatie met teak geeft het geheel een zeer natuurlijk, authentiek aspect. De materialen zijn de hoofdrolspelers van de collectie, die bijna niet ontworpen lijkt, het komt op een natuurlijke manier samen.


Giro is een collectie die door haar tactiliteit en zuivere lijnen zowel in het interieur als in het exterieur kan opgaan. Het is op de een of andere manier verwant aan mijn architectonisch werk.

"Dit was onze eerste samenwerking met Kettal. Het was een vrij intense en efficiënte manier van samenwerken. Concludeert de ontwerper. 'Het proces om deze nieuwe materialen te ontwikkelen was echt een uitdaging voor hen en voor ons en het lijkt erop dat ons wederzijds begrip heeft geresulteerd in een hele mooie collectie, waarin zowel de visie van Kettal als die van de VVD tot uiting komt."

Bron: archiproducts.com

Publicatiedatum: