'Kort geding splijt vloerenland in tweeën'

'Herrie in linoleumland. Twee producenten vechten elkaar de tent uit in een conflict over een vloeibare variant. Maar mag dat wel linoleum heten?'. Dat schrijft Cobouw.nl, een nieuwsplatform voor de bouwnijverheid.

Forbo Flooring heeft vandaag (vrijdag 30 april) een kort geding aangespannen tegen Duracryl International. Centraal staat de vraag of een product dat Duracryl op de markt brengt wel of geen linoleum is. Forbo beschuldigt Duracryl van misleiding en het schenden van een geheimhoudingsplicht, omdat de twee bedrijven een deal hadden gesloten.

De vloer Corques Liquid Lino bestaat uit harsen, lijnolie, hout en kurkmeel, kalksteen, kurk en natuurlijke pigmenten en is een flexibel linoleummateriaal dat naadloos kan worden aangebracht zonder lasnaden. Anderhalve eeuw nadat Frederick Walton het linoleum had uitgevonden, veranderde Duracryl het oude concept van een in de fabriek vervaardigd linoleum op rollen en tegels in een vloeibare gegoten versie van het linoleum die ter plaatse naadloos wordt aangebracht. BRON MATERIAL DISTRICT

'Wie de dagvaarding bestudeert, leest dat Forbo Duracryl niet alleen beticht van oneerlijke handelspraktijken (het delen van geheime informatie), maar ook van oneerlijke handelspraktijken. Forbo vindt dat de vloer Corques geen linoleum mag heten en voert daarvoor verschillende definities aan', schrijft Cobouw.

CEO Jeroen van den Berg van Duracryl (zie foto) denkt dat Forbo geen zaak heeft. "Ons product zou niet aan de ISO-norm voldoen, omdat wij er chemische stoffen aan toevoegen, maar bij de rollen tellen ze het verlijmingsproces ook niet mee. Zij gebruiken ook lijm en lasdraad. Dat groeit ook niet aan de boom. Overigens staan de chemische stoffen die wij gebruiken ook niet op een verdachte lijst", laat hij de redactie van Cobouw.nl weten.

Lees hier het complete artikel.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Instagram Facebook Rss Twitter LinkedIn

© Wonen360.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven