Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

'Hoogwaardige wandbekleding groeiende trend'

Luxe wandbekleding, zoals die door Dutch Walltextile Company (DWC) wordt geproduceerd, vereist een professionele aanpak bij het aanbrengen. Alleen zo creëert men een afwerking die het product waardig is.


Van links naar rechts: Yuri, Tim, Chris, Marcel.

J.Speelman & Zn is al meer dan 60 jaar gespecialiseerd in luxe wandafwerking. Van zijden muurbekleding tot luxe behang; De experts bieden binnen hun vakgebied en hoogstaand vakmanschap en kwaliteit. Behang- en wandbekleding specialist Chris Speelman (zoon van oprichter Joost Speelman) praat met DWC over zijn passie voor afwerking en de langdurige samenwerking met DWC.

"Ik ben vanaf het begin betrokken geweest bij het ontwikkelingsproces van DWC-wandbekleding. De oprichters benaderden mij voor een adviserende rol en of ik mijn uitgebreide expertise in het aanbrengen van wandbekleding met hen wilde delen. Hierdoor werken we regelmatig nauw samen aan de meest uiteenlopende projecten."

Kunt u ons meer vertellen over uw team en wat u doet?
"Momenteel werk ik met een klein team van vier vaste specialisten die buitengewoon trots zijn op de kwaliteit van ons werk. Hoogwaardige wandbekleding is een groeiende interieurtrend, iets dat mede te danken is aan de mooie collecties van DWC."

"Hierdoor is er een toenemende vraag naar professionele wandbekledingsspecialisten ontstaan. Daarom bieden we binnenkort in samenwerking met DWC cursussen en workshops aan."

Welke materialen gebruikt u?
"We werken aan allerlei soorten projecten, zowel kleine als grote opdrachten, van particuliere woningen en appartementen tot commerciële projecten - zoals luxe villa's en hotels. De producten die we gebruiken zijn zeer divers en daarom zijn we gewend om met een breed scala aan materialen te werken waaronder linnen, zijde, fluweel, leer, fotografische prints en natuurlijk allerlei soorten traditioneel behang."

Kunt u uitleggen hoe het proces van het aanbrengen van wandbekleding verloopt?
"Het proces zelf hangt sterk af van de gekozen materialen. Maar het aanbrengen van luxe wandbekleding begint met het gebruiken van goed, professioneel gereedschap. Daarom gebruiken wij altijd de beste behangborstels, spatels, rollers, scherpe messen en scharen."

Is er iets waar u op moet letten voordat u begint met het aanbrengen van de bekleding?
"Uiteraard dient vooraf de ondergrond en wand te worden gecontroleerd. Wij kijken dan of deze geschikt is voor de gekozen wandbekleding. Voor het beste resultaat volgen wij altijd de aanbevolen lijm- en aanbrenginstructies op.

Voor een goede verdeling van de stroken zonder onnodig snijverlies denken we van tevoren na waar we aan een muur of kamer moeten beginnen. En het is cruciaal om ervoor te zorgen dat de eerste strook recht wordt aangebracht."

Hoe lang duurt het aanbrengen van wandbekleding bij een typische klus?
"Dat hangt echt af van de klus. Elk project is anders door de verschillende klanten, stylisten, locaties, smaken en materialen. Dat is wat mij blijft inspireren. Het zorgt ervoor dat ik elke dag met plezier naar mijn werk ga."

Meer informatie:
Dutch Walltextile Company
www.dwc-amsterdam.com 

J.Speelman & Zn
www.jspeelmanenzn.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Instagram Facebook Rss Twitter LinkedIn

© Wonen360.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven