Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Jacques Deneef ontwerpt voor Ethnicraft

Voor z’n laatste nieuwe symfonie van naturel, finesse en tijdloosheid klopte Ethnicraft aan bij kunstenaar & designer Jacques Deneef. Die ontwierp Ellipse, een 3-seater met minimalistische curves en een maximum aan warmte en gezelligheid. Ontworpen als monovolume-sofa, maar met een lichtheid waarmee hij zowel met moderne als met klassieke ruimtes matcht. 



Van schets tot sofa

In zijn eigen werk laat Jacques Deneef zich graag inspireren door musea, galerijen, verschillende materialen en architecturale volumes. Hij wordt gedreven door le mariage parfait tussen functionaliteit en schoonheid en vertaalde Ethnicrafts vraag naar een zitmeubel dan ook heel persoonlijk naar een object dat gedragen wordt door creativiteit en verbeelding. Deneef, die o.a. van 1996 tot 2003 ontwerper was bij het prestigieuze Delvaux, zette vanuit die visie de eerste lijnen van Ellipse op papier. Zijn voorliefde voor gebogen vormen paste hij voor Ellipse toe in de fraai afgebogen curve in de zitting en de rugleuning van de langwerpige sofa. De rugleuning loopt naadloos over in de armleuningen waardoor Ellipse bijna zichzelf, en de gast in de sofa, lijkt te omarmen.

Ellipse in close-up
Die generositeit en hartelijkheid is waar Deneef naar streefde: een sofa met veel plek voor gezelligheid. Daarom komt hij ook in twee verfijnde kleuren die passe-partout genoeg zijn om te versmelten met elke woonstijl. Oatmeal is een gestructureerde combo van crème, beige en wit. Ash gaat de humeurigere toer op met grijs- en bruintinten. Beide stoffen – exclusief voor Ethnicraft in België geweven – hebben dezelfde vuilafstotende eigenschap en zijn daardoor perfect bestand tegen kinderen en dagelijkse ongelukjes. Ellipse is esthetiek en luxe met beide voeten – of liever vier poten – in het leven.

Een rijkelijkheid die we niet alleen in de materiaalkeuze vinden maar ook in het gebruiksgemak: Deneef ontwierp Ellipse met een extra diepe zitting zodat je je er zelfs met grote deco-kussens nog steeds even heerlijk weg van de wereld kan wanen.

Meer informatie:
Ethnicraft
www.ethnicraft.com  

Publicatiedatum: