Hollands Licht presenteert Vapour, Flybye en Lotek

'Bestaande lichtarmaturen vaak te veel fashion met te weinig functionaliteit'

Bij Hollands Licht staat het gebruik van licht en het effect ervan centraal. Samen met opkomend talent en meer gevestigde namen van eigen bodem ontwikkelt het merk tijdloze producten die subtiel je aandacht vasthouden én optimaal lichtcomfort bieden.
Aan de hand van collecties Vapour, Flybye en Lotek illustreert Spierenburg studio – vanaf nu het perscontact – de kwaliteiten van het Nederlandse verlichtingsmerk.Volgens oprichter Rob Cornelissen is er onder bestaande lichtarmaturen vaak te veel fashion met te weinig functionaliteit. Daarom brengt het merk sinds 2005 verlichting die naast esthetisch ook toepasbaar en innovatief is en daardoor een leven lang meegaat. Zoals de naam Hollands Licht doet vermoeden is het diepgeworteld in de Nederlandse ontwerptraditie: experimenteel, innovatief en functioneel. 

Cornelissen legt uit: “Goede verlichting versterkt het welzijn en voegt een extra laag toe aan het interieurontwerp.”
Voor zowel de materiaaltoepassing als de led-ontwikkeling wordt de expertise zo dicht mogelijk bij huis gezocht. Hierdoor ontdekt het merk naast nieuw designtalent, ook het veelzijdige vakmanschap binnen de lokale maakindustrie. Hollands Licht werkt daarnaast nauw samen met sociale werkplaatsen. Met liefde leggen medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt daar de laatste hand aan de armaturen. 90% procent van de collectie wordt in eigen land geproduceerd, de overige tien procent komt uit Europa. 

Hanglamp Vapour: geïnspireerd door de structuur en beweging uit de natuur
Met hanglamp Vapour creëren ontwerpers Iris van Daalen en Ruben Thier van Studio Thier & van Daalen een verrassend contrast tussen geometrische en organische vormen. Vapour (damp) is ontstaan vanuit een fascinatie voor de structuur en beweging van de natuur; de bloei van een bloem en het hypnotiserende effect van rollend water of damp dat zich golvend door de lucht verplaatst. 
Het lichteffect van de ledbuis van geëtst PMMA wordt gecreëerd door een vernuftig lasergesneden patroon, dat ervoor zorgt dat de lichtuitstraling overal in het armatuur hetzelfde is. 
Een optionele sierlijke sleeve rondom de ledbuis is verstelbaar, waardoor je het elke gewenste vorm en look kan geven.
Vapour bestaat uit een familie van meerdere ledbuizen, zowel horizontaal als verticaal die tal van configuraties vormen. Ook als de lamp uit is, biedt de Vapour een stijlvol beeld. De Vapour is er in twee kleuren – messing en zwart. De horizontale en verticale versies hebbe dezelfde maat. De optionele sleeve in de lichte tint oogt zacht als een damp, waar de zwarte versie een meer grafische identiteit heeft. Vloer- en tafellamp Lotek: een icoon uit de Nederlandse designgeschiedenis
Schets een paar dunne lijnen en een kubus en je hebt de Lotek. Het ontwerp omvat veel aspecten: minimalisme, architectuur, balans en functionaliteit. Ontwerper Benno Premsela liet zich inspireren door twee klassiekers uit de Japanse cultuur. De strakke lijnen van een tatamimat vormde de inspiratie voor het frame. Kamerschermen die een diffuus licht doorlaten vertaalden zich naar het non-woven vlieseline doek van Lotek. De Lotek bestaat uit een kubus van 30 cm bij 30 cm met een totale hoogte van 30, 60, 90 of 120 cm. De metalen poten worden in iedere hoogte meegeleverd zodat je de hoogte van de lamp gemakkelijk kan wisselen. Bovendien is de vloerlamp makkelijk te verplaatsen dankzij haar lichtgewicht. Lotek XS en Lotek XL zijn een doorontwikkeling van het origineel, waarbij alle onderdelen exact 33,3% kleiner of 33,3% groter zijn gemaakt. Lotek Classic is ook verkrijgbaar met een zwart frame, dat goed aansluit bij de zwarte bedrading en Lotek een moderne touch geeft. Rob Cornelissen is naast Hollands Licht ook eigenaar van Eikelenboom, importeur van internationale design verlichtingsmerken. In 1982 nam Eikelenboom de iconische Lotek in productie. Het tijdloze karakter en de praktische toepassing vormden mede inspiratie voor het ontstaan van Hollands Licht. Hang- en tafellampenserie Flybye: een vogel zweeft voorbij
Zijn uitgeslagen vleugels lijken in de lucht te hangen. Flybye – een ontwerp van Ernst Koning– bestaat uit een kap van gepoedercoat staal met een heldere vorm. Deze kap rust op een hoogwaardige, op maat gemaakte led-buis met warm wit licht. De twee elementen zorgen samen voor functioneel direct licht. Door de perforatie in de kap geeft de Flybye ook indirect licht, wat voor een evenwichtige lichtspreiding zorgt. Dit maakt de hanglamp geschikt voor boven de eettafel, werktafel of een keukeneiland. Nieuw zijn Flybye in twee tafellamp-varianten: T1 en T2. T1 rust op een enkele poot die geplaatst is in het midden van de lamp. Het is mogelijk de poot rechtstreeks op de tafel te monteren of op een standaard. T2 is een verlengde tafellamp die geschikt is voor het gebruik in bibliotheken, kantoren en vergadertafels. De positie van de kap creëert een natuurlijke ruimteverdeler en daarmee privacy. Net als bij T1 zijn de poten direct op de tafel te bevestigen.
De kap van het lichtarmatuur is verkrijgbaar in wit en zwart. Flybye krijgt een zachtere uitstraling door deze te voorzien van een optionele geperforeerde cover van Divina MD-vilt van Kvadrat. Door toevoeging van de hoes – die beschikbaar is in 5 kleuren – past Flybye zich gemakkelijk aan elk interieur aan. Goed om te weten; alle beschikbare versies zijn dimbaar.

Meer informatie:
Hollands Licht
www.hollandslicht.eu 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Instagram Facebook Rss Twitter LinkedIn

© Wonen360.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven