Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Marita Janssen en Mike Jaski van Studio BAC:

"We ontwerpen als een ‘echtpaar’; hetzelfde man-vrouw gekibbel maar met verfrissende uitkomst”

"Wij ontwerpen wat we zelf leuk vinden. Niet wat de markt vraagt", begint Marita Janssen van Studio BAC. Samen met haar compagnon Mike Jaski heeft ze sinds een jaar vanuit de studio een eigen meubellijn. "Mike en ik zijn elkaar op ons dorp tegengekomen. Hij is een ster in het maken van ontwerpen. Bij het meubelmerk met zijn vader heeft hij dit ook altijd gedaan. We dachten, laten we samen eens wat doen. Zo is het balletje gaan rollen met Janssen&Jaski."



Mike werkte al een tijdje voor Meubelfabriek De Valk uit Sneek. Het bedrijf vroeg later ook aan Marita om hier een aantal zaken te komen versterken. Vanuit haar achtergrond bij vt wonen en het verleden van Mike zagen ze dat de projectmeubelen die door de fabriek worden gemaakt ook in een woonkamer goed zouden staan. "We zijn toen langzamerhand gaan nadenken of wij de klassieke meubelstukken een eigentijds ontwerp konden geven. Vervolgens zijn we ontwerpen gaan maken die wij leuk vinden. Dus niet waar er vanuit de markt behoefte aan was."

Nadat de designs op papier waren gezet moest er een naam aan worden gekoppeld. Beiden hebben hun roots in Amsterdam en wonen nu in Bergen. Na veel puzzelen kwam het ontwerpduo op de naam Studio BAC, een afkorting is van Bergen Amsterdam Club. Een leuke knipoog naar de afkomst beide ontwerpers.



De producten worden allemaal in Nederland gemaakt bij Meubelfabriek De Valk. "We zijn beretrots op het feit dat we lokale productie hebben. Zo zijn we een 100% Hollands merk. Met dat uitgangspunt willen we ook naar buiten treden; Studio BAC heeft een frisse Hollandse stijl." 

De ontwerpen van Marita en Mike omschrijven ze zelf als eigentijds en trendy. "We hebben het echte klassieke schoolstoeltje bekleed met look a like alpaca stof van hoge kwaliteit. Dit oogt geheel anders. We dachten 'dit gaat vast niet ons best verkochte item worden' maar het is inmiddels ons meest verkochte artikel uit het assortiment." Naast de klassieke modellen hebben ze ook een collectie tafels. "Het meest trots ben ik op de tafel Bo, deze is vernoemd naar mijn dochter", zegt Marita trots.



Het pallet aan mogelijkheden bestaat uit 11 kleuren voor het frame, vijf kleuren leder en vier soorten alpaca stof. "We willen een collectie die te behappen valt. Dus niet tig kleuren of mogelijkheden. In de toekomst komen er zeker ook nog kasten en banken bij, maar het moet wel overzichtelijk blijven."

Middensegment
Met Studio BAC richten Marita en Mike zich vooral op het middensegment. "Onze meubels staat in (kleinere) boutiques, maar ook in grotere woonzaken. De doelgroep is heel breed: 70-plussers vinden onze meubels leuk, maar ook jongeren spreken ze erg aan. We willen overigens niet de nieuwe Piet Boon worden, nee laat ons maar onszelf blijven. We ontwerpen als een ‘echtpaar’, hetzelfde man-vrouw gekibbel maar met een verfrissende uitkomst” , besluit ze.

Meer informatie:
Studio BAC
info@amsterdam14.nl 
www.studiobac.nl