Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bekroonde designer lanceert na 25 jaar koffietafelboek

Kleurrijk overzicht van een van Nederlands’ meest succesvolle industrieel ontwerpers Met zijn functionele producten en herkenbare esthetiek is Robert Bronwasser een representant van Dutch Design. Al sinds 1993 ontwikkelt hij producten voor merken als Heineken, Simon Levelt, Cascando, Goods en Unilever en daarbinnen heeft hij een hele eigen richting, visie en signatuur ontwikkeld. Hij is een industrieel ontwerper pur sang, die producten maakt met de eindgebruiker voor ogen, waarbij functie en vorm vloeiend samen komen.



Design is meer dan vorm Robert heeft een onbegrensde passie voor productontwerp en het nut van goed ontworpen dagelijkse gebruiksvoorwerpen. Omdat hij het motto Enjoy Everyday Design al jaren nastreeft en graag deelt met de wereld, wilde hij deze visie vastleggen in een gelijknamig boek. Want een boek is toch fysieker en minder vluchtig dan een website of beurs. “Hiermee wil ik mensen inspireren en laten zien dat design meer is dan vorm. En vooral het belang van design voor alledaagse producten, want voor producten die je dagelijks gebruikt is het juist heel belangrijk dat deze goed zijn ontworpen”, aldus Robert.

Zijn drijfveer zit in het bedenken van goed doordachte en ogenschijnlijk vanzelfsprekende producten, die toch een eigen persoonlijkheid hebben. Het starten met een wit vel papier en in een helder proces stapsgewijs naar een eindproduct toe werken, is voor de ontwerper zelfs verslavend. Robert: “Niets is zo leuk als je ontwerpen overal tegenkomen en enthousiaste reacties van mensen ontvangen. Ik wil producten ontwerpen die een positieve impact hebben. Daarnaast is het feit dat mijn ontwerpen – vaak in grote oplages – écht gemaakt en gebruikt worden, heel dankbaar.”

Meer informatie:
Robert Bronwasser
www.robertbronwasser.com 

Publicatiedatum: