Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Moderne twist op klassieke Chesterfield bank

Voortaan doe je bankhangen in stijl op een Chester. Met trots lanceert Puik Design deze eigentijdse zitmeubelen van Lex Pott. De Chester serie bestaat uit een fauteuil, sofa en poef. Het ontwerp is gebaseerd op de nostalgische Chesterfield bank, voorzien van een hedendaagse twist. Dat meldt het bedrijf in een persbericht.



Meet Chester

Een van de meest iconische archetypen is de Engelse Chesterfield bank. Ontwerper Lex Pott heeft deze klassieker opnieuw uitgevonden en ontdaan van alle ornamenten en details. Het resultaat is Chester. Deze eigentijdse, sculpturale bank heeft niet alleen een minimalistische en rijke vorm, maar straalt ook een krachtig statement uit zónder dat het afbreuk doet aan het zitgenot.

Chester Collectie
De Chester serie bestaat naast een sofa uit een fauteuil en een poef. De collectie is modulair opgebouwd en verkrijgbaar in diverse kleuren. Kies voor lichtgroen, zilver of oudroze als je het huis rustig wilt houden. Maar durf je jouw kamer te laten knallen? Ga dan voor bordeaux, donkerblauw of knalgeel of mix en match de kleuren onderling voor verrassend effect. Voor welke kleur je ook kiest, één ding is zeker: de designmeubelen zorgen voor een ‘monumentale’ blikvanger in de ruimte.



Over Lex Pott
De Chester serie is ontworpen door Lex Pott. Hij studeerde in 2009 af aan de Design Academy in Eindhoven. In zijn werk keert Lex terug naar de oorsprong van de materialen die hij het meest gebruikt, zoals hout, natuursteen en metaal. Hij verbergt zijn ontwerpen niet onder indirecte lagen, maar reduceert ze tot hun essentie. Lex werkt vanuit zijn studio in Rotterdam en ontwierp eerder voor Puik een serie innovatieve spiegels, een minimalistische kledinghanger en bijzettafel Hinge.

Over Puik Design
Een van de meest snelgroeiende Nederlandse design labels die bekendstaat om haar smaakvolle items is Puik. Het Amsterdamse Puik selecteert, coproduceert en levert Dutch design, waarbij de collectie is teruggebracht tot alleen essentials. Hierdoor is een originele lijn meubels en accessoires ontstaan van alleen de meest toonaangevende Nederlandse ontwerpers. Elk item op de website van Puik is origineel, verantwoord geproduceerd en gemaakt van hoogwaardig materiaal. 

Meer informatie:
Puik Design
www.puikdesign.nl 

Publicatiedatum: