Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

BNS Crisp voegt nieuwe thema's toe om breder te programmeren

Amsterdam is één van de groenste steden van Europa, er staan zo’n 1.000.000 bomen (meer dan een boom per inwoner). Daarvan is ongeveer 1/3 deel van de gemeente, zo’n 380.000 bomen. Andere boombezitters zijn ProRail, Rijkswaterstaat, Waternet, Woningbouwverenigingen, Begraafplaatsen en particulieren. De gemiddelde leeftijd van een boom in stedelijk gebied ligt ergens tussen de 40-60 jaar. Uit onze database blijkt dat een gemiddelde boomstam ongeveer 0,56 kubieke meter hout bevat, oftewel 500 kg CO2.

Stichting Stadshout zet zich inmiddels ruim 10 jaar in om het beleid van de gemeente te wijzigen in een circulaire houtketen. Als het aan hen ligt gaat er geen snipper hout meer de stad uit

Kostbaar CO2 kapitaal waar alle Amsterdammers aan bijgedragen hebben, verdient beter dan te eindigen als biomassa voor energieopwekking. Dat kan altijd nog aan het einde van de gebruiksketen en dan hebben we er als Amsterdammers eerst nog decennialang nut en genoegen van.



Denk aan interieurbetimmering, zoals de trappen en Atrium van het Comeniuslyceum. Vloeren, keukens, meubels, wandplanken, maar ook kleinere designobjecten zoals lampen, schalen, mesheften, muziekdoosjes en (muziek)instrumenten. Allemaal van hout waar Stadshout gedurende het hele productieproces nauwkeurig de herkomst van bijhoud. Het mooie is dat iedere houtsoort weer zijn eigen specifieke toepassingen kent. Maar ook de reststroom benutten zij zo optimaal mogelijk, zoals Goochem Design die speelgoed maakt van Stadshout afzaagsels en Novotypo die er papier en zeep maakt.

Duurzaamheid
Om breder te kunnen programmeren in het stylingvak en om te kunnen groeien en ons te kunnen ontwikkelen als beroepsvereniging zijn nieuwe thema’s aan BNS Crisp toegevoegd. Zo ook duurzaamheid. Mogelijk vooralsnog een verzamelbegrip dat meer duiding mag krijgen voor iedere interieurprofessional. Door duurzame verhalen onder de noemer de Groene Estafette te delen hoopt BNS Crisp hier haar steentje aan bij te dragen.

Over BNS Crisp
Kennis uitwisselen, kruisbestuiven en de verdere ontwikkeling van het vak zijn sleutelwoorden. Voor ruim 325 leden worden zowel on- als offline informatieve en inspirerende bijeenkomsten en events georganiseerd. Zowel voor nieuwkomers als voor de meer ervaren stylist. De leden vertegenwoordigen gezamenlijk een landelijk dekkend netwerk. Naast leden sluiten zich steeds vaker fabrikanten en retailers aan. Zo verwelkomde BNS Crisp recent als nieuwe partners: Gira, Meer dan Muren, Elle Funny Carpets en i4Light recent als nieuwe partner. BNS Crisp programmeert binnen de domeinen interieurstyling particulier en zakelijk, vastgoedstyling en groenstyling.

Meer informatie:
BNS Crisp
www.bnscrisp.nl 

Publicatiedatum: