Op bezoek bij exposanten in inkoopcentrum De Woonindustrie

"Veel mensen hebben het gevoel dat ze naar een feestje gaan"

Komende zondag, maandag en dinsdag (18, 19 en 20 april) vindt het tweede deel van de voorjaarsvakdagen in De Woonindustrie plaats. De redactie van Wonen360 was te gast op het eerste deel van de VAKbeurs en liep bij verschillende exposanten de showroomvloer op om te vragen naar ervaringen van de eerste dagen. "Ik ben positief verrast", steekt Marcel Snels van EM Living by Euromeubel van wal. "Aantal nieuwe klanten erbij. Ik had er vooraf niks van verwacht, wel gehoopt dat het wat zou worden", geeft hij eerlijk toe.Volgens Marcel is het een beetje aftasten, want hoe staat de winkelier erin. "Uiteindelijk verwacht ik toch nog een mooi jaar", is hij optimistisch gestemd.

"Leuke bezoekjes en nieuwe klanten. Wij zijn tevreden", zegt Patrick Janssens van Janssens Oriënt Carpets Holland BV uit Tilburg. Zijn bedrijf presenteert zo'n 60 nieuwe items, die de nodige aandacht trekken. "Mensen die komen, zijn heel serieus", ervaart de tapijtenhandelaar.

BKS is binnen inkoopcentrum De Woonindustrie verhuisd. Het bedrijf heeft een grotere showroom gekregen (van 100 naar 180 m2), ingeklemd tussen Interstar/Havee en Bree's New World. De sfeer is er goed. "We hebben al mooie opdrachten binnen", zegt Jan van der Starre, die samen met zijn collega's Arnoud Brakke (links op de foto) en Heleen Bloemert (rechts) dinsdag present was. Ook eigenaar Jan Brouwer was vertegenwoordigd.De Eiken Zetel beleefde een vuurdoop. Voor de eerste keer in haar bestaan exposeert het in De Woonindustrie. Het Belgisch bedrijf wil hiermee inspelen op de groeiende vraag uit Nederland. De getoonde collectie brengt moderne en klassieke relaxen in het middensegment en het nieuwe design merk &dez. Cedric Willems is tevreden over de eerste dagen, al verwacht hij komende week meer bezoek.Wie De Woonindustrie bezoekt, neemt vaak ook een kijkje in de grootste showroom van het inkoopcentrum. Die staat sinds kort op naam van Passe Partout en HAANS Lifestyle. Rens Haans (links op de foto) en Dirk Steenbeke (rechts) hadden over belangstelling op de eerste twee dagen niet te klagen. "En iedereen die hier voor het eerst binnenkomt is net zo enthousiast als dat wij dat al sinds de ingebruikname zijn", zegt Rens met een brede glimlach. Alle bezoekers worden gemonitord, krijgen bij binnenkomst een hanger, zodat de exposanten precies weten hoeveel mensen er op bezoek zijn. Bij MONDiART is het Claire van Huijgevoort die het bezoek van harte welkom heet. "Het is de gehele maandag door druk geweest. Ook dinsdag kwamen de nodige mensen een kijkje nemen in de showroom. 'Hebben jullie dat ook?!' krijg ik nogal eens te horen. Ja, ik heb tot nu toe leuke gesprekken gehad", vindt een enthousiaste Claire.

"Het is natuurlijk geen normale beurs", benadrukt Roel den Herder (links op de foto), die samen met zijn collega Jan Kreijkes (rechts) present is in de stand van Takett Desso. "Maar we ervaren het als heel positief dat we mensen kunnen ontvangen en ze onze collectie kunnen zien. Het aantal bezoekers is laag, maar we proeven wel het nodige enthousiasme." 
"Veel mensen hebben het gevoel dat ze naar een feestje gaan", vult Jan lachend aan."Ik had vooraf geen verwachtingen", zegt Petra Tel van tafelfabrikant Sumisura. "Maar er is absoluut animo. Winkeliers zijn blij dat ze weer naar buiten mogen. Het heeft me in ieder geval een aantal nieuwe klanten opgeleverd."In de showroom van meubelfabriek De Valk uit Sneek treffen we directeur Maurice van Dijke (links op de foto) en ontwerper Mike Jasky. Volgens laatstgenoemde komen mensen heel doelgericht naar hun stand. "Qua bezoekersaantal is het rustig, maar de kwaliteit is goed te noemen. Aardig om te melden is dat de collectie Studio Bac al bij 22 dealers in de showroom staat", zegt Mike trots. Maurice spreekt van interessante gesprekken die hij de eerste dagen heeft gevoerd. "Uiteindelijk gaat het om de kwaliteit", weet ook hij.

De stand van Sompex staat vooral in het teken van kerst 2021. "Het is belangrijk deze producten nu te laten zien zodat winkeliers deze ruim op tijd kunnen bestellen. Dan kunnen wij ervoor zorgen dat we genoeg op voorraad hebben. Productietijden in China zijn op dit moment iets langer dan we gewend zijn", vertelt Robin Punt, die over bezoek niet te klagen heeft. "Maandag was het al 4 uur geweest toen ik in de gaten kreeg dat ik nog moest lunchen..."

Wonen360 gemist op je stand terwijl je nieuws had te melden? Mail dan je nieuwigheden met toelichting naar leo@wonen360.nl

Meer informatie:
De Woonindustrie
www.dewoonindustrie.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Instagram Facebook Rss Twitter LinkedIn

© Wonen360.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven