Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Beaulieu Flooring Solutions richt focus op innovatie en duurzaamheid

"Alle ogen zijn gericht op de toekomst en het aanbieden van oplossingen"

Beaulieu Flooring Solutions, een bedrijfsonderdeel van de Beaulieu International Group (B.I.G.), is van plan om in 2021 verder te bouwen op de sterke verkoopresultaten van 2020 door vloeren te leveren die qua ontwerp, functionaliteit en technologie beantwoorden aan de eisen van deze tijd.


Wim Coppens kijkt ernaar uit om in 2021 nieuwe producten en investeringen aan te kunnen kondigen.

Wim Coppens, die sinds januari 2020 vicevoorzitter is van Beaulieu Flooring Solutions, kijkt ernaar uit om in 2021 nieuwe producten en investeringen aan te kunnen kondigen als onderdeel van een continue ontwikkeling gericht op het verbeteren van de productiecapaciteit en het vervullen van een voortrekkersrol in de transitie van de vloerenbranche naar duurzamere oplossingen voor harde vloerbedekkingen.

De voorbije vijf jaar heeft B.I.G. fors geïnvesteerd in het uitbreiden van haar productiecapaciteit in belangrijke regio’s. Voorbeelden hiervan zijn de oprichting van een ultramoderne fabriek voor pvc-planken in het Belgische Wielsbeke, de opening van een van een tweede vinylrollenproductielijn in Kameshkovo (Rusland), een extra digitale printlijn in Zalec (Slovenië), de uitbreiding van haar vinylrollen- en plankenfabriek in Georgia (VS) en tapijtfabriek in Acton Vale (Canada), evenals de versterking van de lokale ondersteunende dienstverlening om haar klanten op deze strategische markten nog beter van dienst te kunnen zijn.

De focus op geavanceerd digitaal printen binnen het segment harde vloerbedekkingen creëert designmogelijkheden waardoor Beaulieu Flooring Solutions de flexibiliteit heeft om snel in te spelen op consumententrends en veranderingen in lifestyle. De mate van onderzoek en ontwikkeling op het gebied van praktische en duurzame vloeren neemt steeds verder toe. Rewind-tapijt, 100% polyolefinen, latex-vrij en geheel recyclebaar, is een uitmuntend voorbeeld van de duurzaamheidsdoelstelling van het bedrijf om te voorkomen dat tapijt bij het afval belandt. Teams werken binnen alle segmenten van Beaulieu Flooring Solutions nauw samen en richten zich op de ontwikkeling van producten die passen binnen het concept van een circulaire economie.

Wim Coppens licht dit toe: “Beaulieu Flooring Solutions heeft een sterke basis voor groei en ik ben dan ook blij aan het roer te mogen staan van een bedrijf dat zich sterk richt op de behoeften van haar klanten en streeft naar het creëren van toegevoegde waarde door middel van productleadership en duurzaamheid, waarbij zij oog houdt voor de totale levenscyclus van haar producten. Beaulieu Flooring Solutions is een uiterst gediversifieerde fabrikant en leverancier van vloerbedekkingen. We hebben tijdens de pandemie bewezen snel te kunnen schakelen. We staan bekend om onze hoge mate van flexibiliteit en goede dienstverlening. Ik ben trots op onze medewerkers die eraan bij hebben gedragen dat we ons snel hebben kunnen aanpassen aan de huidige behoeften van de sector en waardoor leverings- en productieproblemen voor onze bestaande en nieuwe klanten tot een minimum beperkt bleven. Overal ter wereld is de levensstijl van mensen veranderd, en zo ook hun verwachtingen en eisen. Alle ogen zijn nu gericht op de toekomst en het kunnen aanbieden van inspirerende en creatieve oplossingen die beantwoorden aan de voornaamste behoeften binnen al onze afzonderlijke segmenten.”

Meer informatie:
Beaulieu International Group
www.bintg.com

Publicatiedatum: