Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Kurk ideaal voor het maken van plinten"

"Iedereen kent het materiaal kurk wel van de kurk op een fles wijn. Maar je ziet het steeds vaker terug komen in huidige interieurs, dit niet alleen vanwege de uitstraling maar ook de voordelen van het product", aldus een woordvoerder van Plintenfabriek.nl

Kurk is een natuurlijk product afkomstig van de schors van een boom. Iedere boom heeft een laag kurkschors maar de meeste kurk is afkomstig van de kurkeik. Deze boom heeft in vergelijking tot andere bomen een stuk dikkere schors. De kurkeik behoort tot de beukenfamilie. De schors wordt van de stam geschild en vervolgens gekookt. Het kookproces is erg belangrijk om de kurk elastisch te maken en een grotere dichtheid te garanderen.

"Kurk heeft eigenschappen die in geen enkel ander natuurlijk materiaal voorkomen. Het is licht van gewicht, bestand tegen rotten, brandbestendig, termiet bestendig en ondoordringbaar voor gas en vloeistof. Deze eigenschappen maken het niet alleen ideaal voor het dichten van een fles wijn maar ook uitermate geschikt voor het maken van plinten. Bij Plintenfabriek.nl hebben we diverse modellen en afwerkingen kurk plinten. Klanten kunnen deze vrijblijvend bekijken in onze showroom." 

Meer informatie:
Plintenfabriek.nl
www.plintenfabriek.nl