'Meubels van mangohout, rotan en bamboe steeds populairder'

Uit een uitvoerige analyse van het online zoekverkeer naar kasten blijkt dat de consument steeds vaker op zoek is naar een kast van mangohout, rotan of bamboe. Qua kleuren doen zwarte en groene kasten het goed. Dit meldt Marktdata.nl.


Mango houten meubel van Benoa. FOTO TER ILLUSTRATIE

Uit de database van zoekopdrachten die gerelateerd zijn aan woonmeubels blijkt dat in de afgelopen vier jaar er maandelijks bijna 1,3 miljoen zoekopdrachten in Nederland zijn uitgevoerd naar kasten. Dat wil zeggen, zoekopdrachten binnen het meubelsegment met het woord “kast” in de gebruikte zoektermen. En het zoekvolume naar kasten is de afgelopen paar jaar toegenomen. Betrof het gemiddeld aantal maandelijkse zoekopdrachten in 2017 nog ruim 800.000 zoekopdrachten, in het jaar 2020 werd er maandelijks gemiddeld bijna 2 miljoen keer gezocht naar een kast.

Kledingkast het meest gezocht
Naar welke soorten kasten werd er de afgelopen vier jaar het meest gezocht? Onderstaand figuur toont de procentuele verdeling van de meest gezochte soorten kasten.


Procentuele verdeling zoekvolume kasten afgelopen vier jaar.

Van alle zoekopdrachten naar soorten kasten heeft 22,7% betrekking op een kledingkast. De kledingkast behaalde een gemiddeld maandelijks zoekvolume van ruim 230.000 zoekopdrachten. Op de tweede plaats staat de ladekast met een aandeel van 11%, gevolgd door de boekenkast met 9,6%. In de categorie “overige kasten” vallen onder meer de lockerkast, spiegelkast, hoekkast, garderobekast, schuifdeurkast en linnenkast.

De afgelopen paar jaar groeide het zoekvolume van voorraadkasten, ladekasten, nachtkasten, wandkasten en dressoir kasten het sterkst. Het zoekvolume van garderobekasten, linnenkasten, sleutelkasten, lockerkasten en slaapkamerkasten groeide procentueel gezien het minst. In het corona-jaar 2020 nam het zoekvolume van dressoir kasten en voorraadkasten sterk toe. De groei van het zoekvolume van garderobekasten zwakte juist wat af.

Mangohout, rotan en bamboe in de lift
Het meest gezochte materiaalsoort in relatie tot kasten is hout. De afgelopen paar jaar groeide echter het zoekvolume van kasten van mangohout, rotan en bamboe procentueel het sterkst. Het zoekvolume van kasten van de materiaalsoorten steigerhout, stof, kunststof, grenen en teakhout groeide procentueel gezien het minst.

Zwart en groen
De meest gezochte kleuren in relatie tot kasten zijn zwart en wit. De afgelopen vier jaar werd er gemiddeld ruim 44.000 keer per maand gezocht naar een zwarte kast. Op de derde plaats staat grijs. Wat opvalt bij de analyse van de ontwikkeling van het zoekvolume van de verschillende kleuren kasten is de sterke opmars van zwarte en groene kasten. Relatief teruglopende populariteit zien we bij wit en grijs en sinds 2020 ook bij blauw.

Meer informatie:
Van Es Marketing Services
Willem de Clercqstraat 53
7604 AR Almelo
tel 0546 45 66 62
mob 06-24207401
info@marktdata.nl   
www.marktdata.nl  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Instagram Facebook Rss Twitter LinkedIn

© Wonen360.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven