Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

23e editie DOMOTEX asia/CHINAFLOOR succesvol verlopen

Eind maart verwelkomde DOMOTEX asia/CHINAFLOOR, dé vloerenbeurs van Azië, 1000 exposanten en 67.918 bezoekers. Hiermee bewees zij dat fysieke vakbeurzen nog altijd het meest gewaardeerde platform zijn voor de vloeren- en vloerbedekkingbranche, die staat te popelen om weer zaken te doen.

Het evenement werd gehouden op een oppervlakte van 128.000 m2 in het New International Expo Center in Shanghai en was de eerste grote internationale vakbeurs voor de branche in 2021. In de 23 jaar dat zij bestaat, is DOMOTEX asia/CHINAFLOOR niet alleen uitgegroeid tot een jaarlijkse beurs voor de wereldwijde vloeren- en vloerbedekkingenindustrie maar ook voor vloerenspecialisten die op zoek zijn naar mogelijkheden om zaken te doen in Azië. “De uitstekende respons bevestigt de strategische rol van DOMOTEX asia/CHINAFLOOR voor deze sector en getuigt van de grote bereidheid van bedrijven om hun handel in 2021 een nieuwe impuls te geven,” zegt Jessica Zhu, vice-voorzitter van VNU Exhibitions Asia.

Voor DOMOTEX asia/CHINAFLOOR  2021 werd teruggegrepen naar de opzet van voorgaande evenementen en conferenties maar werden ook nieuwe ideeën geïntroduceerd, die op goede feedback van de deelnemers konden rekenen.

World Flooring Forum (WFF)
Het WFF had als thema ‘Cultivating New Forms of Business – Enabling New Growth’ en werd georganiseerd in samenwerking met de China Forestry Association. 23 vooraanstaande deskundigen en ondernemers waren hierbij uitgenodigd als sprekers. Zij gaven presentaties aan de meer dan 400 vertegenwoordigers van zo’n 200 Chinese bedrijven. Via een online videoverbinding, vertelde Craig Dupra, voorzitter van de National Wood Flooring Association in de VS, over de huidige situatie van de houten vloerenbranche in Noord-Amerika, met de nadruk op distributiekanalen. Tanja Kernt, hoofdredacteur van BNP Publications, lichtte de statistieken van de wereldwijde vloeren- en vloerbedekkingensector toe.

Global Flooring Connect (GFC)
Global Flooring Connect, het online digitale platform van DOMOTEX asia/CHINAFLOOR, was het voornaamste referentiepunt voor de internationale exposanten en bezoekers die niet fysiek aanwezig konden zijn vanwege de huidige reisbeperkingen. Meer dat 150 kopers en handelaren woonden de beurs gedurende deze drie dagen virtueel bij, waarbij zij zo’n 330 digitale ontmoetingen hadden met 220 van de exposanten op de beurs. Het tevredenheidspercentage van zowel de exposanten als kopers die deelnamen aan deze virtuele ‘matchmaking events’ bedroeg ruim 95%. De virtuele rondleidingen langs de stands, livestreaming-events, verslaggeving via social media, zoals TikTok, Facebook, Twitter, Instagram, Youtube en LinkedIn, werden in totaal meer dan 2,5 miljoen keer bekeken.

VR + Interior Decoration Blind Boxes
Vijf aankomende jonge interieurontwerpers uit China bundelden hun krachten met internationale meubelmerken voor het creëren van VR-ruimtes waarin de vloerproducten van de exposanten werden gebruikt. Tijdens de vakbeurs konden bezoekers in deze ‘blind boxes’ de interieurontwerpen door middel van Virtual Reality ervaren.

Evenementen die gelijktijdig plaatsvonden
Aangezien bouw, installatietechniek en woninginrichting steeds verder integreren, vonden er in de nabijgelegen zalen tegelijkertijd met DOMOTEX asia/CHINAFLOOR 2021 een aantal aanvullende evenementen plaats.

Interior Prefabricated Decoration (IPD)
Op deze expo waren de bekende Chinese projectontwikkelaars  Jinmao en Jindi aanwezig. Zij presenteerden gezamenlijk het hoogwaardige eindresultaat van een geprefabriceerd huis compleet met inrichting. IPD trok een groot aantal geïnteresseerde aannemers, projectontwikkelaars en woninginrichters.

Cadex
Cadex stond zoals altijd in het teken van design, waarbij de nieuwste trends op gebied van woninginrichting en architectuur werden belicht door middel van seminars, forums en presentaties van invloedrijke designspecialisten. De ‘Healing with Design’-top was een groot succes onder het publiek en bedoeld om nieuwe mogelijkheden te verkennen voor het verbeteren van de beleving van openbare ruimtes in dichtbevolkte steden. ‘Shaping the World with Joy’, een programma dat een hele dag duurde, stond in het teken van de wijze waarop design bij kan dragen aan de levensvreugde van mensen, zelfs in  stressvolle periodes, zoals nu tijdens de pandemie.

In 2022 zal de 24ste editie van DOMOTEX asia/CHINAFLOOR van 25 tot 27 mei gehouden worden in het National Exhibition ans Convention Center (NECC) in Hongqiao in Shanghai. Aangezien China gastland is van Olympische Winterspelen in 2022 is het evenement verplaatst naar een later moment in het voorjaar. Tijdens de vakbeurs lag het aantal reserveringen voor de editie van 2022 al op ruim 70%. Exposanten die interesse hebben, kunnen contact opnemen met het salesteam van DOMOTEX asia/CHINAFLOOR zodat zij zeker zijn van een plek voor de volgende editie van de vakbeurs.

Meer informatie:
DOMOTEX asia / Chinafloor
www.domotexasiachinafloor.com 

Publicatiedatum: