Kunstbloemen Silk-ka gaan de wereld over: "We leveren aan Harrods, Louis Vuitton en Chanel"

Vanuit Hengelo worden per jaar miljoenen zijdebloemen ontworpen en verkocht bij Silk-ka. Dit tot aan wereldsterren toe. In de rubriek Joost Zoekt Uit van dagblad Tubantia is uitgezocht hoe Hengelo het Aalsmeer van Twente is geworden.
Over heel de wereld worden de zijdebloemen van Silk-ka verkocht en gebruikt. Het wereldberoemde warenhuis Harrods in Londen hangt vol met kunstbloemen uit Hengelo. Ook modehuis Louis Vuitton gebruikt de bloemen uit Twente voor onder andere haar reclames.Geen industrie ter wereld is zo goed in het namaken dan de wereld van kunstbloemen. Het is een heus vak apart schrijft Joost. Al 33 jaar zit Patrick Oude Groeninger, eigenaar en oprichter van Silk-ka in de branche. Ruim zes miljoen zijdebloemen en takken verkoopt hij jaarlijks aan grote tuincentra, beurzen, evenementen en exclusieve feestjes. Zijn showroom in Hengelo oogt als de droom van elke bloemenfetisjist: hij heeft er alleen al 3500 zelf ontwikkelde modellen op voorraad. 

Silk-ka is ook de vaste leverancier van Harrods, Al Fayed warenhuizen, alle grote tuincentra en figureerde in reclames voor Chanel, Dior en Louis Vuitton. „Voor een reclame met actrice Emma Stone bestelde Louis Vuitton vorig jaar voor 80.000 euro aan kunstbloesem bij ons. Dat werd allemaal uitgestald voor het Louvre in Parijs, een bizar gezicht. Wat ze er na de reclame mee hebben gedaan? Geen idee, haha.”

Lees hier het volledige artikel.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Instagram Facebook Rss Twitter LinkedIn

© Wonen360.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven