Winkeliers zien met zicht op versoepelingen af van hoger beroep

"Meer dan 60 procent van de winkeliers heeft nog te maken met omzetverlies"

Branchevereniging INretail ziet af van een hoger beroep tegen de Staat om de gedeeltelijke winkelsluiting van tafel te krijgen. Dat zegt een woordvoerder donderdag tegen nieuwsplatform NU.nl.

"Nu er versoepelingen aan lijken te komen, hebben we besloten het hoger beroep niet door te zetten." De winkeliers verloren medio maart een kort geding tegen de Staat, ze vochten de sluiting van de winkels aan.


Winkelende mensen in de Kalverstraat. FOTO DREAMSTIME.COM 

Sinds begin maart mogen winkels wel op afspraak klanten ontvangen, tot maximaal vijftig tegelijkertijd, afhankelijk van het winkeloppervlak. Dat werkt volgens INretail totaal niet. "Grote delen van de dag zijn er helemaal geen afspraken en een vijfde van de klanten die een afspraak maken, komt niet opdagen", aldus de woordvoerder.

In december vorig jaar moesten alle niet-essentiële winkels de deuren sluiten, in eerste instantie volledig. In februari van dit jaar werd bestellen en afhalen toegestaan en sinds begin maart dus het winkelen op afspraak. "Winkels hebben al heel lang te maken met beperkte mogelijkheden", zegt INretail. "Over afgelopen maand heeft meer dan 60 procent van de winkeliers nog te maken met omzetverlies."

Lees hier het complete artikel.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven