Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Inside Blinds: 'Stilte wordt het nieuwe zwart'

Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat onze omgeving steeds luider wordt. Dat is het directe gevolg van de toenemende verstedelijking en de verdichting van steden. Als gevolg daarvan wordt de geluidsoverlast steeds erger, en stilte steeds zeldzamer. Dat is slecht nieuws, want psychologen vinden steeds meer verbanden tussen geluidsoverlast en stress. Te hevig geluid is de bron van fysieke en mentale schade, iets wat we tot nu toe sterk hebben onderschat. Stilte daarentegen is gezond en heelt. Het wordt dan ook dé interieurtrend voor de komende jaren.

Dat meldt raamdecoratiebedrijf Inside Blinds, dat op ETC Design Center Europe een showroom heeft. Inside Blinds is een internationaal actief bedrijf. Alle producten worden op maat gemaakt in het atelier in Roeselare. Inside staat voor 'Interior Innovation from within'.

Inderdaad: Stilte wordt het nieuwe zwart. Akoestisch comfort zal in de komende jaren een prominente plaats opeisen in woningen en interieurs. Dempende materialen worden een must, net als ruimtes waarin we ons even kunnen afzonderen.

De interieurvormgeving bij deze trend is deels geïnspireerd door chalets en hutten in de vrije natuur. Dat zijn bij uitstek de plaatsen die we met stilte associëren. De kleuren zijn warm en huiselijk, zoals bruin en oranje, maar het ‘chaletgevoel’ wordt getemperd door neutrale tinten en een architecturale invloed. Soms voelt het resultaat wat Japans aan. Natuurlijke materialen worden heel zorgvuldig ingezet. Sober ingerichte ruimtes laten de verschillende texturen optimaal tot hun recht komen.Lees hier het complete artikel.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Instagram Facebook Rss Twitter LinkedIn

© Wonen360.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven