Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

8 stappen voor plannen kunstmuur in galeriestijl

Photowall helpt bij het plannen en installeren van betaalbare, mooie ingelijste kunst thuis met prints van kunstenaars van heinde en verre. We geven je snel en eenvoudig advies over hoe wij een kunst muur in galerie stijl plannen, omdat er een rijm en een reden voor is, ongeacht hoe vaak je ontwerpers hoort die je inspireren om het gewoon te laten vliegen. Dat werkt misschien, maar pas nadat je muur een hoop spijkergaten heeft.Zo plan je een galerie kunst muur in 8 eenvoudige stappen : 
Wanneer je net als ons geen geduld hebt, kun je het “uitdragen”. Planning maakt het proces voor ons ingewikkeld. De enige echte planning die we doen, is dat we de muur opmeten en vervolgens Photoshop gebruiken om te spotten hoe we de kunst zien (niet 100% op schaal maar enigszins). Meestal verzamelen we al het werk bij elkaar voor de plek waar we het willen installeren en leggen het op de vloer, terwijl we met het arrangement spelen totdat het er goed uitziet. In dit geval hebben we onze eettafel gebruikt omdat de kunst muur boven het dressoir komt. Als het niet jouw aanvalsplan is, zijn hier 8 stappen, zodat je het kunt plannen zoals de profs.

1. MATEN ZIJN BELANGRIJK:
Meet het muuroppervlak waar je de kunst wilt hebben hangen.

2. JAGEN EN VERZAMELEN:
Verzamel grote stukken stevig papier in wit of bruin, dus pakpapier, slagerpapier, alle grote stukken die je kunt vinden, en plak ze allemaal aan elkaar om een ​​heel groot vel papier te vormen. Dit zal waarschijnlijk ongeveer zo groot zijn als een bed als je klaar bent.

3. GET LAID:
Leg al je kunstwerken op het papier en verplaats het totdat het er goed uitziet. Totdat het arrangement je aanspreekt.

4. HOCUSFOCUS:
Zorg ervoor dat het brandpunt van jouw groep (het meest gewaagde stuk) op ooghoogte wordt gehangen, ofwel in het midden van het arrangement of iets uit het midden - en plaats dan alle stukken eromheen vanaf daar.

5. DAT IS STRAK:
Voor een strakke groep kunst, probeer ze 7,5 centimeter uit elkaar te plaatsen. We raden je niet aan om je muur in een symmetrische opstelling te plannen - het is te moeilijk om goed te krijgen en een beetje saai. Wij denken dat de beste afstand tussen de frames ongeveer 10-12 centimeter uit elkaar ligt, omdat dan elk stuk kan ademen.

6. SPOORELEMENTEN:
Nadat de kunst is opgemaakt in een arrangement dat je mooi vindt, trek je alle frames over met een zwarte magische stift (sneldrogend).

7. IK PLAK JE:
De volgende stap is om het massieve vel papier aan de muur te plakken, precies op de plek waar de kunst zal komen. Plak het vast met schilderstape, zodat het de muur niet beschadigd als je het verwijdert. Zorg ervoor dat de kunst hoogtes en afstanden tussen de stukken er goed uitzien.

8. GOED HANGEN:
Hang de kunst direct boven het papier met spijkers en knip of scheur het papier voorzichtig uit of scheur het af als alle kunst is opgehangen. Je zou een kunstmuur moeten hebben met het werk op de juiste plaatsen. Zo niet, schuim dan de muur in, spoel af en herhaal. Het kan een beetje aanpassen - mijn eerste kunst muur in galerie stijl was een puinhoop.

* Een alternatief voor een groot vel papier is om bruine papieren zakken uit de supermarkt te gebruiken, ze op dezelfde maat te knippen als de kunst en ze over de muur te verplaatsen totdat ze er goed uitzien.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Instagram Facebook Rss Twitter LinkedIn

© Wonen360.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven