'Visie en passie van oprichter André Ollevier blijven drijfveer voor vakmanschap, innovatie en kwaliteit meubelfabriek Lievens'

Lievens ontwerpt, produceert en levert woonkamermeubilair en eetkamerstoelen vanuit zijn eigen meubelfabriek in Tielt (België). Voor de Nederlandse markt werd een aparte meubellijn ontworpen. Een collectie die in meerdere kleuren leverbaar is en naadloos aansluit op de vraag van de Nederlandse consument. 

Met Jeroen van der Borg, marketing- en salesmanager Nederland, duiken we in de geschiedenis van het bedrijf en gaan we dieper in op de huidige collectie die Lievens op de markt brengt.

De oorsprong van Lievens meubelfabriek gaat naar de beginjaren '60. Na enige tijd gewerkt te hebben als jonge arbeider in een meubelfabriek, besliste de 14-jarige André Ollevier dat het anders moest. Met volle overtuiging en passie voor houtbewerking, ging hij zelfstandig aan de slag met het produceren van massieve meubelen. Een garage werd zijn atelier, de achterbank van een auto zijn transportmiddel. De enthousiaste André ging van deur tot deur met als doel zijn werkstukken op de markt te brengen. 60 jaar later heeft André Ollevier het stokje aan zijn kinderen doorgegeven. De vroegere garage is uitgegroeid tot één grote meubelfabriek, de achterbank van zijn auto tot een eigen transportfirma. Een groep van een 400-tal loyale werknemers steunt zowel hem en zijn levenswerk voor de volle 100%. Zijn visie en passie blijven steeds de drijfveer naar vakmanschap, innovatie en kwaliteit.

Nederlandse collectie
Kwaliteit is absolute prioriteit bij de 'massieve' melamine Ecolux meubelen van Lievens. Lievens kiest voor een 3D melamine meubelplaat met structuur, tastbaar reliëf en noesten. De zaagsnedes lopen bij de deuren en lades synchroon in elkaar en de 3D platen zijn in patroon structuur dubbelzijdig. Hierdoor wordt het 'massieve' meubel nog dichter benaderd. Lievens maakt in tegenstelling tot veel collega’s geen gebruik van papier noch van foliën in de opmaak van zijn meubelen.

De ladebodems en ruggen van de meubelen bestaan uit 10mm versterkte 3D melamineplaat in tegenstelling tot de 3mm HDF plaatjes die meestal in de markt gebruikt worden. Het kwalitatieve meubelbeslag van Hettich de stalen poten en handgrepen in combinatie met soepele laden softclose systemen is een meerwaarde voor dit meubel. Een sterk onderdeel binnen het gamma van Lievens zijn de uitschuiftafels die op meerdere maten gemaakt worden en uitgerust zijn met een sterk kwalitatief schuifmechanisme uit Duitsland.

De tafelpoten en kaders bestaan uit massief hout in plaats van ommantelde Mdf. Dit zorgt voor meer stevigheid en uitstraling waardoor de stabiliteit en levensduur van het meubel aanzienlijk wordt verlengd.

100% demontabel
De 'massieve' meubelen in melamine 3D van Lievens worden gemonteerd geleverd maar zijn 100% demontabel, niets is verlijmd. Dit heeft enorme voordelen bij service en of schade, een herstel beperkt zich tot een onderdeel van het meubel. Bij een 'moeilijke'  bezorging zijn de meubelen eenvoudig te demonteren, zodat deze toch overal bij de consument geplaatst kunnen worden. Alle Ecolux melamine meubelen worden uit voorraad geleverd.

Naast de ‘massieve’ melamine Ecolux meubelen brengt Lievens een trendy collectie eetkamerstoelen.  Deze 'anders' gestylde commerciële stoelen zijn niet op iedere hoek terug te vinden en worden geïmporteerd uit Azië. Stoelen zijn beschikbaar in verschillende stoffen (kleuren) en uit voorraad leverbaar. Een unieke tafelcollectie met metalen onderstel en bovenblad van keramiek, verlijmd op gelaagd veiligheidsglas maakt het eigentijdse gamma compleet. Deze tafels zijn eveneens uit voorraad als vast of als uitschuiftafel leverbaar met bijhorende kleinmeubelen.Lievens is te bezoeken op de Woonindustrie tijdens de meubelvakdagen op 12 + 13 & 19, 20 en 21 april. Tijdens deze dagen presenteert Lievens een nieuwe collectie op ruim 1000 m² in de stand C 213/214.

Meer informatie: 
Lievens NV
Kanegemstraat 11
8700 Tielt
+32 51 72 94 70
info@lievensnv.be 
www.lievensnv.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Instagram Facebook Rss Twitter LinkedIn

© Wonen360.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven