Borea van Piero Lissoni: Licht als een vliegtuig

Nieuwe tuinmeubelcollectie van B&B Italia

Borea is een nieuwe, uitgebreide en eclectische collectie tuinstoelen en -tafels, die Piero Lissoni voor B&B Italia Outdoor heeft ontworpen. De stukken uit deze collectie hebben één ding gemeen en dat is het lichte, vloeiende en naadloos vormgegeven metalen frame, zonder lassen of onderbrekingen. Voor deze tuinmeubelcollectie werd het metaal volgens een speciaal procedé uit de  luchtvaartsector gebogen, en hieraan danken de meubelen hun onmiskenbare stijl.

“Borea is een vliegtuig. Het is een vliegtuig dat geland is, een vliegtuig van de 21ste eeuw met een technologische ziel die wellicht thuishoort in een ander tijdperk", aldus Piero Lissoni. “Borea is vervaardigd van aluminium, eigentijds, stapelbaar, lichtgewicht en dus ideaal voor buiten. De meubelen kunnen gerust in de regen staan want er gebeurt niets mee!”

De collectie bestaat uit twee- en driezitsbanken, een oversized fauteuil, een kleinere lage fauteuil en eettafelstoelen, alle stapelbaar en uitgevoerd in aluminium, met keuze uit de lakkleuren: duifgrijs, salie, klei en antraciet. De royale kussens staan garant voor optimaal comfort. Ze zijn niet alleen zacht en comfortabel maar ook duurzaam. De vulling is namelijk van vervaardigd polyester van gerecyclede PET-flessen met een kern van polyurethaan. Er zijn 510 anderhalve literflessen nodig om de vulling voor de Borea-driezitsbank te produceren, 390 voor de tweezitter en 280 voor de fauteuil.

De bekleding vormt een integraal onderdeel van dit project en is geïnspireerd op de klassieke gestreepte stoffen van weleer, die direct een nautische sfeer oproepen. Het kleurenpalet loopt uiteen van blauw-wit, voor een onvervalste maritieme look,  tot puur wit, stijlvol grijs en fris aquamarijngroen.  De stoffen met het typische ‘deckchair’-streeppatroon kunnen naar hartenlust worden gecombineerd met dunnere streeppatronen of effen kleuren. De paspelbanden zijn leverbaar in wit, blauw, grijs, aquamarijn en rood en maken het mogelijk om de bekleding nog beter op de persoonlijke wensen af te stemmen.

In de eettafels komen het ontwerp en de kleuren van de zitmeubelen terug, hoewel ze niet van aluminium maar van staal werden gemaakt om de opvallende tafelbladen van geglazuurd lavasteen te kunnen dragen. De lavasteen is afkomstig van de hellingen van de Etna op Sicilië en beschikbaar in grote rechthoekige panelen in drie elegante kleuren, salie, klei en oceaanblauw, die perfect passen bij de overige stukken uit deze collectie. De geglazuurde bladen werden gecreëerd met een speciaal materiaal dat wordt verkregen door afgedankte tv-schermen en pc-monitors te recyclen, en dat door middel van een speciaal procedé rechtstreeks op het stenen oppervlak wordt aangebracht. De tafels zijn verkrijgbaar in twee maten (244x105 en 285x105 cm), geschikt voor respectievelijk zes of acht personen

De lage tafels zijn eveneens voorzien van lavasteen-bladen en passen perfect bij de banken en stoelen. Ze zijn in twee maten leverbaar: 121x105 en 162x105 cm, waarbij het frame naar wens kan worden uitgevoerd in duifgrijs, salie, klei of antraciet.

De collectie wordt aangevuld door een serie ronde tafels in een verscheidenheid aan vormen, maten en materialen. De Borea-bijzettafels hebben een dun frame en zijn verkrijgbaar in de kleuren duifgrijs, salie, klei en antraciet, de tafelbladen zijn vervaardig van geglazuurd lavasteen en zijn leverbaar in salie, klei en oceaanblauw. De Spool Outdoor-bijzettafels hebben een karaktervolle uitstraling en zijn vervaardigd van porselein steengoed met een glanzende afwerking. Ze zijn leverbaar in de kleuren: wit, duifgrijs, salie, klei, antraciet en oceaanblauw.

Met Borea geeft B&B Italia wederom blijk van haar sterke focus op duurzame projecten. Naast gebruik te maken van gerecyclede en recyclebare materialen zijn alle meubelen uit deze collectie ook volledig demontabel, waardoor ieder afzonderlijk onderdeel aan het einde van zijn levensduur zo duurzaam mogelijk kan worden gerecycled.  

Bron: Archiproducts


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Instagram Facebook Rss Twitter LinkedIn

© Wonen360.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven